Acasă Actualitate Matematicienii propun organizarea olimpiadelor școlare online

Matematicienii propun organizarea olimpiadelor școlare online

Foto: Pixabay.com

După ce Ministerul Educației a anunțat că suspendă și anul acesta școlar olimpiadele școlare, Societatea de Științe Matematice din România propune organizarea olimpiadele să fie organizate online, la fel cum sunt organizate olimpiadele internaționale precum Balcaniada la care elevii români au obținut 10 medalii de aur.

Mesajul matematicienilor pentru elevii și profesorii care vor să participe la olimpiadele școlare:

Dragi elevi, dragi dascăli, profesori de matematică,

  • Societatea de Științe Matematice din România face toate eforturile pentru a găsi modalitățile ca olimpiada românească de matematică să continue. In condițiile actuale vitrege, poate că este normal și de înțeles ca Ministerul să nu își poată asuma răspunderea organizării olimpiadelor în formatul de până acum.
  • In aceste condiții, credem că este momentul ca societățile științifice (nu doar a noastră) să se implice pentru a putea continua. SSMR crede că anul acesta școlar primele faze ale olimpiadei ar putea fi în totalitate organizate (cel mai probabil) online, atâta vreme cât nu există alte posibilități.
  • Avem deja experiența Olimpiadelor Balcanice și a Olimpiadei Internaționale, cu o impecabilă organizare în spațiul internetului, urmând ca în funcție de evoluția măsurilor de siguranță medicală să evaluăm în primăvară posibilitatea ca faza finală și testele de calificare să fie susținute în centre universitare (zonale) cu respectarea condițiilor de maximă siguranță.
  • Curând vom definitiva cu ajutorul responsabililor din SSMR și al sponsorilor un regulament care se va baza în mare parte pe implicarea profesorilor de matematică de la clasă.
  • Vom avea însă nevoie de sprijinul membrilor SSMR din toate filialele ca parteneri. Nu putem lăsa deoparte pregătirea de excelență a copiilor dotați. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca în final să fim reprezentați, conform tradiției, la toate competițiile internaționale.

Citiți și: Ministerul Educației a anunțat că olimpiadele școlare nu se mai țin/ Despre tezele nu se știe încă

Elevii români au obținut zece medalii la Balcaniada de Matematică/ Unul dintre olimpici admis la Harvard

Articolul precedentOFICIAL Monica Anisie: Tezele școlare nu se mai susțin
Articolul următorElevii români au obținut zece medalii la Balcaniada de Matematică/ Unul dintre olimpici, admis la Harvard