Acasă Actualitate Aproape 100.000 de studenți din Marea Britanie nu au dispozitive pentru cursurile...

Aproape 100.000 de studenți din Marea Britanie nu au dispozitive pentru cursurile online

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Două treimi din colegiile din Marea Britanie sunt îngrijorate de pierderea învățării studenților din cauza lipsei de resurse digitale, spune Asociația Colegiilor. Reprezentanții acestei asociații spun că mai mult de două treimi (67%) din colegii sunt preocupate de pierderea învățării studenților.

Colegiile puteau cere bani de la guvern pentru cumpărarea de dispozitive, scrie www.tes.com. Dar cu toate că multe colegii au solicitat finanțare suplimentară, în total 886.847 lire sterline, guvernul a acordat doar 413.303 lire sterline, cu 54% mai puțin decât era necesar.

În aprilie, Jo Grady, secretarul general al Uniunii Universităților și Colegiilor, spunea: „Studenții din gospodăriile mai puțin bogate au fost cei mai afectați de carantinare și este cel mai puțin probabil să poată accesa echipamentul necesar pentru a-și continua studiile de la distanță”

În prezent, Asociația Colegiilorsolicită un pachet de asistență reînnoit pentru toți studenții defavorizați, astfel încât să aibă succes anul acesta. Directorul executiv al asociației, David Hughes, a declarat că, fără sprijin imediat, există riscul „de a diminua șansele de viață ale tinerilor pentru următorii ani”.

Articolul precedentRepublica Moldova are un nou ministru al Educației/ Cu cine a fost înlocuit Igor Șarov
Articolul următorMinisterul Educației: Până acum avem 36.003 de doctoranzi