Acasă Actualitate Republica Moldova are un nou ministru al Educației/ Cu cine a fost...

Republica Moldova are un nou ministru al Educației/ Cu cine a fost înlocuit Igor Șarov

Foto: Ministerul Educației din Republica Moldova

Cu câteva zile înainte de alegerile pentru președinte, premierul moldovean Ion Chicu a schimbat mai mulți miniștri printre care și pe cel al Educației- Igor Șarov, care făcea parte din Partidul Democrat.

Noul ministru al Educației de peste Prut este Lilia Pogolșa, fosta viceministră a Educației în perioada 2017-2019, potrivit stirimd.ro.

În acea perioadă Lilia Pogolșa a gestionat activitatea ministerului în perioada examenelor naționale, inclusiv a celor de BAC. Moldova Curată a descoperit că numele Liliei Pogolșa figurează, potrivit datelor Procuraturii Anticorupție, într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită, mai scrie stirimd.ro.

Fostul ministru al Educației pentru 251 de zile, Igor Șarov, și-a prezentat raportul de activitate și le-a mulțumit celor care au fost alături de el.

„Trebuie să menționez chiar din capul locului că substantivul „ministru” provine din latinescul „minister”, care înseamnă „slujitor”.Cred că pe parcursul activității mele, în calitate de ministru, am reușit să fiu, în sensul bun al cuvântului, un bun slujitor al celor implicați în domeniile educație, cercetare și cultură. Responsabilitatea de demnitar de stat recent demis din funcție mă obligă să vă prezint Raportul de activitate a echipei ministeriale conduse de ministrul Igor ȘAROV în perioada 16.03.2020 – 09.11.2020, o perioadă destul de grea având în vedere, în primul rând, situația pandemică. Consider că toți subiecții educației, culturii, sportului – elevi, profesori, cercetători, lucrători din domeniul culturii și sportului, oameni de cultură etc. – trebuie să cunoască rezultatele muncii noastre în cadrul MECC. Indiferent de culoarea politică, de ambiții și de interese, educația, cultura, sportul trebuie să fie prioritare în societatea noastră, idee care ne-a călăuzit activitatea”, a scris Igor Șarov pe pagina lui de Facebook.

Citiți și: A început școala în Republica Moldova/ Cei mai mulți elevi s-au întors la clasă VIDEO