Acasă Actualitate Diplomele de BAC, centralizate în sistem informatic de MEC și Imprimeria Națională

Diplomele de BAC, centralizate în sistem informatic de MEC și Imprimeria Națională

Ministerul Educației vrea să aibă o evidență informatizată a actelor de studii din învățământul preuniversitar, iar din acest motiv baza de date a Ministerului Educației și Cercetării va fi interconectată cu Compania Națională „Imprimeria Națională” – S.A. (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenților, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum și actele aferente examenului național de definitivare în învățământ, arată Ministerul Educației.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educației, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Națională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenților preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidență centralizată a actelor de studii și au abandonat inițiativa”, a declarat Monica Anisie.

Centralizarea diplomelor de bacalaureat vine după scandalul diplomei false de bacalaureat a fostului șef al Oficiului pentru Prevenirea și Spălarea Banilor (OPSB) Laurențiu Baranga. În ultimii 12 ani, pe baza unei diplome false de bacalaureat, Barangă a fost profesor universitar la două instituții de învățământ de stat – Universitatea Valahia din Târgoviște și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București. La cea din urmă, Laurențiu Barangă ajunsese să conducă doctorate.

Articolul precedentNumăr record de studenți înscriși la rezidențiat: 11.949 de candidați/Examenul are loc în 15 noiembrie
Articolul următorRepublica Moldova are un nou ministru al Educației/ Cu cine a fost înlocuit Igor Șarov