Acasă Actualitate Câți banii primesc profesorii care fac masteratul didactic

Câți banii primesc profesorii care fac masteratul didactic

Foto: pixabay.com

Masteranzii care urmează studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență, primesc o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă de desfășurare a programului, laptopuri și laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație (realitate virtuală, realitate augmentată). Anul acesta, în premieră, prin proiectul „Start în carieră prin master didactic”, 400 de masteranzi din opt universități care urmează cursuri la masterat didactic.

În cadrul masteratului, studenții își vor dezvolta abilități și competențe practice și vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competențele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce privește conținutul educațional inovator și resursele de învățare moderne și flexibile.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, Prioritatea de investiții–10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program-pilot pentru Sprijinirea Formării Inițiale a Cadrelor Didactice pentru Învățământul Preuniversitar.

Cele opt instituții de învățământ superior care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021 sunt:

  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea din București;
  • Academia de Studii Economice din București;
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca;
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
  • Universitatea de Vest din Timișoara
Articolul precedentȘapte copii își vând jucăriile pentru a cumpăra prima ambulanţă aeriană din România
Articolul următorANOSR: Solicităm creșterea bursei minime cu 258 lei