Acasă Actualitate Dispare concursul pentru directori? Cîmpeanu: vor fi aleși prin vot de titulari

Dispare concursul pentru directori? Cîmpeanu: vor fi aleși prin vot de titulari

Foto: StiriEdu.ro

Directorii de școli vor fi aleși prin vot de profesorii titulari din școlile respective, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-o emisiune la Antena3. La începutul lui ianuarie 2021 expiră o parte din mandatele de 4 ani obținute de directori în urmă cu patru ani. Precizăm că metodologia pentru organizarea concursurilor de directori și inspectori a fost adoptată în vara lui 2020, dar concursul nu a fost organizat pentru că sunt interzise concursurile în stare de alertă.

„Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă fragmentată nu știu în care școală să voteze, e mai complicat. Dar cu siguranță cei care au normă în școală au o un ascendent și au o influență unii asupra altora și cu siguranță vor știi cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect prin care un profesor într-o școală își alege liderul. Cred că numărul greșelilor va fi mult mai mic dacă vom reuși să impunem, politic desigur, acest sistem”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că prin această modalitate va depolitiza sistemul de educație, inclusiv pentru inspectorii școlari.

„Abia aștept să organizez într-adevăr profesionist și apolitic aceste concursuri pentru inspectorii generali, pentru a ajunge mai apoi la numirea directorilor care nu trebuie să se facă așa cum se face acum, de azi pe mâine, din pixul unui inspector general”, a mai spus Cîmpeanu.

Citiți: VIDEO De ce a acceptat Sorin Cîmpeanu să fie ministru/ Care e planul pentru o NOUĂ lege a educației?

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: La finalul lui ianuarie vom ști sigur
Articolul următorOFICIAL Școlile rămân online până pe 8 februarie/Structura anului școlar 2020-2021