Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: La finalul lui ianuarie vom ști sigur

Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: La finalul lui ianuarie vom ști sigur

Elevii și profesorii vor ști cum se deschid școlile la finalul lui ianuarie, a declarat din nou ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o emisiune de la A3.

„Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a şcolilor. Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând – evoluţia epidemiologică”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanţei de iarna. Un al doilea parametru este evoluţia campaniei de vaccinare şi am trimis azi în inspectoratele şcolare şi universităţi o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învăţamânt la vaccinare. Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem şi deciziile altor state aflate într-o situaţie similară cu a Romaniei.”, a precizat ministrul la Antena 3

Citiți și: VIDEO De ce a acceptat Sorin Cîmpeanu să fie ministru/ Care e planul pentru o NOUĂ lege a educației?