Acasă Actualitate VIDEO De ce a acceptat Sorin Cîmpeanu să fie ministru/ Care e...

VIDEO De ce a acceptat Sorin Cîmpeanu să fie ministru/ Care e planul pentru o NOUĂ lege a educației?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea o nouă lege a educației, care să fie făcută pe bazată pe consultările din proiectul președintelui Klaus Iohannis – România Educată. Această lege ar trebui să fie făcută în așa fel încât să nu mai fie schimbată, a precizat Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la Realitatea Plus.

„Avem șansa de a avea un  proiect de unii apreciat, de alții criticat, dar cred că nimeni nu poate să conteste că proiectul România educată a beneficiat de cea mai largă consultare publică din România. Pe baza acestei consultări publice, în care cei mai mulți dintre noi și-au spus cuvântul, avem niște idei care ar trebui să fie operaționalizate, puse în practică prin măsuri care țin de legislativ și care țin de executiv. O lege a educației care să păstreze totr ceea ce este bun din reglementările anterioare, dar să asigure și coerență, cred că este absolut necesară. Această lege va trebui să fie elaborată cu o consultare foarte inteligent organizată a tuturor forțelor politice, a tuturor celor implicați în educație- profesori, părinți, elevi, angajatori- în așa fel încât (…) ea să nu mai fie schimbată”, a spus Cîmpeanu.

În aceeași emisiune, Cîmpeanu a dezvăluit și de ce a vrut să fie ministru.

„Timpul nu mai are răbdare cu noi, suntem obligați să le abordăm ( problemele sistemului de educație n.r.) simultan și nu succesiv. Este o mare provocare la care m-am gândit înainte să accept această responsabilitate de ministru al Educației în cel mai nepotrivit moment posibil, când se suprapun trei categorii de probleme – cronice, sanitare, economice. Am acceptat această provocare…. ar putea fi trei motive: 1. Să am în CV- după cum știți am în CV și poziția de ministru, chiar și de vice prim ministru și pentru două săptămâni de prim ministru al României – aș da deoparte acest motiv. Rămân două: nebunie sau necunoaștere sau dorința de a schimba ceva într-un moment critic”, a spus Cîmpeanu.

Articolul precedentProfesorii sesisează Avocatul Poporului pentru înghețarea salariilor
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: La finalul lui ianuarie vom ști sigur