Acasă Actualitate Cîmpeanu despre deschiderea școlilor: Riscul este gestionabil VIDEO

Cîmpeanu despre deschiderea școlilor: Riscul este gestionabil VIDEO

Un număr de 290 de elevi și 359 de profesori și angajați din învățământ au fost depistați pozitiv cu Covid-19 . Ca urmare, 203 de clase au fost închise după prima săptămână de școală. Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că în aceste condiții școlile nu vor fi închise.

„Experții în epidemiologie, pentru că ei trebuie să se pronunțe, au spus că riscul este gestionabil. Riscul nu poate fi eliminat complet. Pentru că dacă ar putea fi eliminat complet se cheamă că am fi eliminat pandemia”, a spus Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la Antena3.

„Pentru cei 290 de elevi infectați, infectarea s-a făcut anterior începerii școlii, deci factorul prezență fizică în școală nu a fost o cauză pentru săptămâna trecută. Sigur, va fi alături de alte cauze pentru ceea ce avem săptămâna care începe mâine”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că elevii infectați sunt asimptomatici sau cu forme foarte ușoare și reprezintă unul din 10.000 de elevi.

„Din punct de vedere epidemiologic, chiar dacă situația pare îngrijorătoare, în realitate, nu este îngrijorătoare, pentru că încă din momentul deschiderii școlilor au fost luate în calcul aceste situații”, a mai spus ministrul Educației.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”
Articolul următorProfesorii de la „Șincai” i-au scris lui Klaus Iohannis: Într-o Românie Educată, aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple