Acasă Actualitate VIDEO Profesorii vor fi vaccinați cu AstraZeneca și Pfizer/ Miercuri începe vaccinarea...

VIDEO Profesorii vor fi vaccinați cu AstraZeneca și Pfizer/ Miercuri începe vaccinarea în 23 județe

Profesorii și personalul angajat din educație vor fi vaccinați începând de miercuri în majoritatea județelor din țară. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCOVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că pentru profesori vor fi vaccinați cu AstraZeneca- cei sub 55 de ani și cu Pfizer- cei peste 55 de ani. Vor fi vaccinați aproximativ 60.000 de persoane din învățământ.

Au fost mai multe discuții legate de priorizitatea personalului din învățământ în vederea vaccinării profesorilor. Procesul de vaccinare va începe de mâine, pe 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această acțiune se va încheia pe 10 martie. De mâine vor fi vaccinați profesorii din 23 de județe și bucurești, de joi vor fi vaccinați profesorii din 13 judete și alte două județe vor începe vaccinarea de vineri. Vaccinarea profesorilor durează până în 10 martie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că aproximativ 60.000 de persoane din învățământ vor fi vaccinate în următoarea perioadă. „Reamintesc că deja 42.000 de persoane din rândul personalului didactic au fost deja vaccinate și aproximativ 128.000 sunt deja programate. Modalitatea de programare și derulare a activității de vaccinare a fost deja transpusă într-o instrucțiune care a fost trimisă către fiecare județ, către DSP-uri și Ministerul Educației încă din cursul zilei precendente”, a spus Gheoghiță.

„Programarea se va face după altă modalitate, nu se va face prin platforma informatică. Practic, unitățile de învățământ centralizează personalul propriu care dorește să fie vaccinat în această perioadă. Aceste liste sunt trimise către inspectoratele școlare și sunt transmise către direcțiile de sănătate publică. DSP-urile, în funcție de capacitatea centrelor și de perioada pe care am propus-o, efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficarii vor fi anunțați prin intermediul inspectortelor și a conducătorilor unităților de învățământ”, a mai spus Gheoghiță.

Vaccinarea profesorilor se va face în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației în fiecare județ în parte. La București, vaccinarea va avea loc la Complexul Romexpo, unde s-au organizat 42 de cabinete de vaccinare.