Acasă Actualitate Miercuri începe vaccinarea profesorilor în Bucureşti şi în 23 de judeţe

Miercuri începe vaccinarea profesorilor în Bucureşti şi în 23 de judeţe

Foto: StiriEdu.ro

Vaccinarea personalului din învăţământ începe miercuri, în Bucureşti şi în 23 de judeţe. În zilele următoare vor fi deschise şi centrele speciale din celelalte judeţe, iar vaccinarea angajaţilor din învăţământ se va finaliza în 10 martie.

De joi, se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, din 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în ultimele judeţe.

Vaccinarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare.    Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.    Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate.   

Citiți: Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a precizat marţi coordonatorul campaniei naşionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.   

Acesta a explicat şi cum se programează persoanele pentru vaccinare.   

“Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”, a precizat el.

Articolul precedentVIDEO Profesorii vor fi vaccinați cu AstraZeneca și Pfizer/ Miercuri începe vaccinarea în 23 județe
Articolul următorCe trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse