Acasă Actualitate În ce condiții trec școlile din nou online. Ce spune Sorin Cîmpeanu...

În ce condiții trec școlile din nou online. Ce spune Sorin Cîmpeanu VIDEO

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut după redeschiderea școlilor din 8 februarie 2021, dar cifrele arată că sunt mai puține îmbolnăviri decât în restul populației, susține ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul spune în ce situaţie se revine complet la cursurile online
„Prudența este absolut necesară pentru că de această dată nu mai putem exclude școala ca fiind un factor de transmitere al infecției cu SARS-CoV-2, alături de alte contexte precum familia sau comunitatea cu care interacționează. Dar da, de această dată și școala este printre factorii care au determinat aceste infectări. Raportat la totalul elevilor, suntem sub media populației generale. Asta nu înseamnă că nu există îngrijorare și repetăm solicitarea de respectare a măsurilor”, a declarat ministrul la B1 TV.

În situaţia în care s-ar reveni şcoala exclusiv online, ministrul Educaţiei a declarat că lucrurile ar sta mult mai bine decât înainte de semestrul al doilea.

„Nuanța corectă ar fi că vor sta mai bine, dar nu suficient de bine. Problemele sunt la formarea cadrelor didactice pentru predarea online, la modalități de evaluare sigură în online, ați văzut că au apărut deja semne de întrebare și probleme față de relevanța notelor obșinute în online. În multiple planuri apar probleme și ne dorim cu toții să evităm, la maximum, trecerea din nou integral în online”, a mai precizat ministrul la B1.

Vaccinarea profesorilor a început miercuri, 24 februarie, în Bucureşti şi în alte 22 de judeţe din ţară. Potrivit Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262).

Citiți și: Vaccinarea profesorilor. Câte persoane au fost vaccinate în prima zi

Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse