Acasă Actualitate Orele de recuperare din Timişoara, suspendate pentru 14 zile

Orele de recuperare din Timişoara, suspendate pentru 14 zile

StiriEdu.ro

Activităţile remediale, destinate elevilor de gimnaziu dinTimișoara și zona periurbană carantinată care nu au situaţia la învăţătură încheiată pe primul semestru al acestui an şcolar, se suspendă pentru 14 zile, urmând ca după data de 22 martie să se desfăşoare într-un ritm foarte concentrat, a anunţat, luni, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

În afară de zona carantinată, activitatea remedială se desfăşoară conform programării.

Potrivit situaţiei prezentate de IŞJ Timiş, sunt 26 de centre remediale organizate în judeţ, din care 17 în mediul rural, la care sunt arondaţi toţi cei 1.628 de elevi din 35 şcoli care au solicitat această formă de pregătire. Dintre aceştia, 351 provin din clasele a V-a, 376 din clasele a VI-a, 412 din clasele a VII-a şi 489 din clasele a VIII-a.

Pe de altă parte, Marin Popescu a subliniat că şi-ar fi dorit ca măsurile de carantinare a Timişoarei şi a zonei periurbane să implice cât mai puţin educaţia.

El a explicat că avem un număr mic de copii care s-au infectat (1,14 la mia de elevi), iar o monitorizare făcută în zona periurbană împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu comitetul de părinţi pe şcoală, începând de la grădiniţă, arată că părinţii aduc copiii la cursuri, la intrare şi ieşire se respectă distanţarea, cu câteva excepţii care s-au remediat rapid, astfel că şcoala nu a reprezentat un focar de răspândire a pandemiei.

„Am solicitat (înainte de şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care s-a votat carantinarea – n.r.) ca unităţile de învăţământ să rămână deschise. Avem exemplul Spaniei, al Franţei, care şi-au permis acest lucru. Nu cred că trebuie să vedem Educaţia ca fiind zona care ne-a dus la acest număr mare de infectări. Aş vrea să ne mutăm în altă parte, nu în zona de educaţie. Dar luăm situaţia ca atare, noi respectăm regulile”, a detaliat Marin Popescu.

Carantinarea municipiului Timişoara şi a zonei periurbane, care cuprinde patru comune, a adus trecerea în sistem de cursuri online pentru peste jumătate din populaţia şcolară a judeţului, potrivit şefului IŞJ Timiş.

În Timişoara, înainte de carantinare învăţau 17.749 de elevi faţă în faţă, la care se adăugau 32.106 din online.

„Acum, în total avem 49.855 de elevi care învaţă doar online. La aceştia se adaugă 5.717 elevi din zona periurbană. Deci, în total, 55.572 de elevi din zona carantinată intră online exclusiv. Aceasta înseamnă că 57% din populaţia judeţului este în carantină şi învaţă online”, a explicat Marin Popescu.

Din totalul celor 591 de unităţi de învăţământ din judeţ, luni erau 141 în scenariul roşu, 102 în cel verde şi 199 în scenariul galben de predare, iar 149, în regim de carantină.

Articolul precedentCe spun elevii despre scenariul hibrid: Vrem să venim la școală doar pentru materiile de examen
Articolul următorDECIZIE Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat și pentru cei de peste 55 de ani