Acasă Actualitate DECIZIE Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat și pentru cei de peste 55...

DECIZIE Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat și pentru cei de peste 55 de ani

Foto:pexels.com

Autoritățile din România au luat decizia ca vaccinul de la AstraZeneca să fie administrat fără limită de vârstă, cum se întâmpla până acum când era administrat persoanelor care aveau până în 55 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică arată că această decizie s-a luat luat în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Citiți și: Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

Cine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând premiată

„Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor
produsului. Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Articolul precedentOrele de recuperare din Timişoara, suspendate pentru 14 zile
Articolul următorEvaluare Națională 2021: Al treilea test de antrenament pentru Română și Matematică