Acasă Actualitate Simulare BAC 2021| Modele de subiecte Română și regulile de examen

Simulare BAC 2021| Modele de subiecte Română și regulile de examen

Foto: StiriEdu.ro

Simulare BAC 2021. Elevii de clasa a XII-a din localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6/1000 susțin începând de luni probele scrise în cadrul Simulării pentru Bacalaureat 2021.

Calendar Simulare Bacalaureat 2021

  • Luni, 22 martie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a).
  • Marți, 23 martie, examenul de simulare va continua cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – proba E.c).
  • Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării (E.d), este programată miercuri, 24 martie.

Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore.

Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Bacalaureat au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

În acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ  în care se desfășoară simulările naționale au obligația de a asigura în sălile de clasă toate măsurile igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea
îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr.3235/93 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice

Rezultatele de la Simulare BAC 2021 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Simularea examenului de Bacalaureat se defășoară în conformitate cu Ordinul nr. 3.449 din 5 martie 2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2021-2022, cu modificările ulterioare.

Obiectivele simulării sunt: familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a elaborat teste de antrenament pentru Simulare BAC 2021 , în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației

Teste de antrenament pentru Română – profilul Real Tehnologic:

Testul 1 – Română – Real -Tehnologic BAC 2021

Barem 1 Română – Real – Tehnologic BAC 2021

Testul 2 – Română – Real -Tehnologic BAC 2021

Barem 2 Română – Real – Tehnologic BAC 2021

Testul 3 – Română – Real -Tehnologic BAC 2021

Barem 3 Română – Real – Tehnologic BAC 2021

Testul 4 – Română – Real -Tehnologic BAC 2021

Barem 3 Română – Real – Tehnologic BAC 2021

Teste de antrenament pentru Română – profilul Uman:

Testul 1 -Română -Uman BAC 2021

Barem 1 – Română -Uman BAC 2021

Testul 2 -Română -Uman BAC 2021

Barem 2 – Română -Uman BAC 2021

Testul 3 -Română -Uman BAC 2021

Barem 3 – Română -Uman BAC 2021

Testul 4 -Română -Uman BAC 2021

Barem 4 – Română -Uman BAC 2021

Articolul precedentSimulare BAC 2021| Examenele pentru elevii din Timișoara, amânate pentru aprilie
Articolul următorSTUDIU| 9 din 10 directori de școli au suferit un stres imens în pandemie