Acasă Preuniversitar Școlile private vor să ajute școlile de stat pentru cursurile online

Școlile private vor să ajute școlile de stat pentru cursurile online

Scoala digitala
Foto: Pixabay.com

Școlile particulare din România îți oferă sprijinul pentru îmbunătățirea sistemului național de învățământ. Pentru acest lucru, reprezentanții școlilor particulare au trimis o solicitare premierului Ludovic Orban, cu o invitație de a crea un dialog real între școlile private și Guvernul României.

Concret, școlilor particulare își pun la dispoziție, în mod gratuit, resursele umane, de know-how și de infrastructură, pentru a furniza training/consiliere în vederea implementării cât mai rapide în sistemul public a învățământului online.

“Încă de la începutul crizei generate de Covid-19, noi am pus la dispoziția celorlalte școli toate materialele de comunicare și planificare a învățării de la distanță. Acum oferim ateliere practice profesorilor care vor să învețe concret cum să predea online, cum să își transforme resursele, cum să comunice cu elevii lor, etc. Alături de celelalte școli particulare, ne oferim experiența și cunoașterea pentru a sprijini Ministerul Educației în dezvoltarea programului de pregătire a profesorilor pentru învățarea virtuală”, spune Diana Segărceanu, Avenor College.

Reprezentanții școlilor particulare solicită Guvernului să ia în considerare adoptarea de urgență a unor măsuri de sprijin pentru traversarea acestei perioade în care activitatea lor rămâne limitată la mediul online.

“Au trecut 40 de zile de când am fost nevoiți să suspendăm cursurile în unitățile particulare de învățământ. În această perioadă, reprezentanții școlilor împreună cu cadrele didactice au depus toate eforturile pentru a continua activitatea didactică în mediul online. Am greșit, am învățat, am îmbunătățit, ne-am adaptat noului context astfel încât elevii și preșcolarii noștri să beneficieze de continuitate, de interacțiune cu profesorii și cu colegii, să beneficieze de sprijinul nostru. Ne dorim în aceeași măsură ca în această perioadă autoritățile împreună cu reprezentanții școlilor particulare să găsească soluții pentru a asigura continuitate segmentului privat din sistemul national de învățământ preuniversitar”, spune Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare.

“Este momentul cel mai potrivit pentru a arăta contribuția școlilor particulare la inovarea în educație și la felul în care putem să ne uităm spre viitorul educației din România cu speranță. Există perioade când avem nevoie de sprijin pentru a putea devein mai puternici împreună. Aceasta este una dintre ele: împreună pentru toți elevii din România”, spune Elena Lotrean, Lider al Grupului de lucru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Sistemul de învățământ particular din România cuprinde 1.100 unități de învățământ – 15% din unitățile de învățământ din România – în care studiază peste 150.000 de elevi și în care predau peste 19.000 cadre didactice. Școlile particulare din România au o contribuție directă și indirectă în economie de 3 miliarde de lei pe an.

Inițiatorii acestui demers sunt:

Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare

Elena Lotrean, Lider al Grupului de lucru Educație al Coaliției pentru Dezvoltarea României

Cătălin Viorel Nan, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP – IP)

Ruxandra Mercea, Transylvania College Cluj

Diana Segărceanu, Avenor College

Alina Cristiana Cîrjă, Liceul Româno-Finlandez București

Cristina Catană Bucă, Școala Româno-Britanică Craiova

Ionica Paraschiv, Școala Româno-Britanică Suceava

Ornela Anghel, Școala Primară Jules Verne Brașov

Daniela Petre, Director Executiv al PIAROM, Patronatul Investitorilor Autohtoni din România

Oana Albu, Paradis International College

Articolul precedentVIDEO Ceremonii de absolvire cu roboți la universitățile din SUA/ Prima ceremonie asistată de roboți a fost in Japonia
Articolul următorLaserul de la Măgurele, pe lista obiectivelor de interes național – proiect