Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Am propus schimbarea declarației pe proprie răspundere pentru localitățile carantinate

Sorin Cîmpeanu: Am propus schimbarea declarației pe proprie răspundere pentru localitățile carantinate

Elevii care locuiesc în localități aflate în carantină, dar învață în localități care nu se află în carantină, vor putea să meargă la școală pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut, șeful Comitetului pentru Situații de Urgență a emis deja un ordin prin care elevii care locuiesc în zone carantinate pot merge la simulare în cazul în care învață în zone care nu sunt în carantină. Rămâne problema din învățământ primar spre exemplu care sunt în această situație. Poziția mea a fost cât se poate de clară: atâta vreme cât părinții pot avea ca motiv faptul că merg la serviciu, atâta timp cât în formularul pe propria răspundere există precizarea deplasare din motive justificate pentru însoțirea copiilor/membrilor de familie nu văd o problemă în a participa la școală elevii care locuiesc în zonele carantinate și a avea posibilitatea de a ieși din zonele carantinate pentru a merge la școală”, a spus Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Antena 3.

Ministrul Educației a precizat că luni seara va transmite o propunere Comitetului Național pentru Situații de Urgență astfel încât elevii din localitățile carantinate să poată merge la școală în cazul în care aceasta se află într-o localitate necarantinată.

„În foarte scrut timp, voi transmite din partea Ministerului Educației spre analiză o solicitare pentru introducerea în formularul pe propria răspundere a unui punct destinat deplasării elevilor și personalului din învățământ din localitatea de domiciliu care este carantinată către unitățile de învățământ care funcționează în localități cu rata de incidență mai mică de 6/1.000”, a spus ministrul.

Ministerul Educației a actualizat lista localităților și ratele de incidență sub care se află.

Articolul precedentBareme Simulare Română Bac 2021| Cum se notau cele trei subiecte
Articolul următorSimulare BAC 2021 Matematică| Modele de subiecte pentru Mate-Info, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic