Acasă Actualitate Ultima oră| 108 localități sunt în carantină. Lista completă cu scenariile pentru...

Ultima oră| 108 localități sunt în carantină. Lista completă cu scenariile pentru școli

Ministerul Educației a publicat lista actualizată cu localitățile aflate în carantină, în scenariul roșu sau galgen. 108 localități se află în carantină, cu o rată de incidență mai mare de 6/1.000 de locuitori, cele mai multe fiind în județul Timiș. Cea mai mare rată de infectare se află în localitatea Rîmetea din județul Alba. Duminică, 103 localități aveau rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

Descarcă de aici lista completă cu ratele de incidență- localitate cu localitate

La începutul lunii martie, Ministrul Educației și ministrul Sănătății au modificat ordinul comun prin care modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 :

  • Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică,  cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.
  • În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de  3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

toți  preșcolarii și elevii din învățământul primar,

elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale

Articolul precedentSimulare Istorie Bac 2021|Testele de antrenament pentru elevii de la Uman
Articolul următorCOVID-19: 211 elevi infectați în ultima săptămână|În medie, 26 de elevi s-au infectat zilnic