Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Dacă va fi cazul, luăm în considerare reprogramarea examenelor naţionale

Sorin Cîmpeanu: Dacă va fi cazul, luăm în considerare reprogramarea examenelor naţionale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi la o dezbatere organizată de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior că va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a spus ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.

De asemenea, Cîmpeanu a declarat că, împreună cu ministrul Sănătății, va modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei.

„ Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu. Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ‘şcolile intră în online la pragul de 6 la mie’ cu sintagma ‘şcolile intră în online la intrarea în carantină'”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citiți și : Sorin Cîmpeanu cere ca școlile să treacă în online numai dacă localitatea e în carantină

Articolul precedentSorin Cîmpeanu cere ca școlile să treacă în online numai dacă localitatea e în carantină
Articolul următorSimulare BAC 2021| Barem și subiecte la Matematică și Istorie