Acasă Actualitate Simulare Națională 2021| Monica Halaszi, profesoară de română: Fragmentul din Solenoid nu...

Simulare Națională 2021| Monica Halaszi, profesoară de română: Fragmentul din Solenoid nu este dificil

Foto: Facebook/ Monica Halaszi

Profesoara de limba română, Monica Halaszi, autor de manuale de limba română, consideră că subiectele de la proba scrisă de limba și literatura română de la Simulare Națională 2021 nu au fost dificile, iar fragmentul din Solenoid a speriat mai mult adulții decât pe elevi. „Am citit diverse opinii despre textele-suport, elevii cu care am discutat spun însă că nu le-au pus probleme. Poate „Solenoidul” lui Mircea Cărtărescu sperie adulții, dar fragmentul nu cred că este dificil”, consideră Monica Halaszi.

La primul subiect de la simularea Evaluării Naționale 2021 elevii au primit un text la prima vedere din romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu și un alt text din „Bulevardele Vieții” de Sanda Galopenița. Pentru fiecare din aceste texte elevii au primit mai multe cerințe printre care să enumere 2 alimente pe care le-au primit copiii din textul 2.

Citiți aici: Simulare Evaluarea Națională 2021| Subiecte la proba de Română: Rezumat din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu

La subiectul al doilea, elevii au avut de scris rezumatul dintr-un fragment din romanul Solenoid de Mircea Cărtărescu, text la prima vedere de la subiectul 1. Elevii trebuiau să scrie în 100-150 de cuvinte ideile importante din text, să prezinte evenimentele în succesiune logică și să respecte regulile unui rezumat.

Subiectul pentru simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a nu a surprins prin ceva anume și mă refer acum strict la structură. Este în conformitate cu modelul publicat în octombrie 2020 și cu testele de antrenament publicate până în acest moment. Itemii vizeazăa competențele specifice din programa pentru aceast tip de evaluare (aceleași cu competențele dezvoltate în cei patru ani de gimnaziu), au grade de dificultate și de complexitate diferite și respecta o matrice de specificație care se află mereu în spatele oricărui test standardizat. Am citit diverse opinii despre textele-suport, elevii cu care am discutat spun însă că nu le-au pus probleme. Poate „Solenoidul” lui Mircea Caratrescu sperie adulții, dar fragmentul nu cred că este dificil”, a spus profesoara Monica Halaszi.

Descarcă de aici Barem subiecte Română Simulare Evaluare Națională 2021

Descarcă de aici Subiecte Română Simulare Evaluare Națională 2021

Citiți și: Simulare Evaluarea Națională 2021| Subiecte la proba de Română: Rezumat din „Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Simulare Evaluare Națională 2021|La ce să fie atenți elevii la Română – Sfaturi de la un profesor

Simulare Evaluare Națională 2021| Regulile examenului care începe luni|Modele de subiecte

Evaluare Națională 2021: Cum se rezolvă testele de antrenament la Matematică VIDEO

Simulare Evaluare Națională 2021: Cum trebuie completată „broșura” de examen la Matematică VIDEO

Evaluare Națională 2021 Matematică: Cinci teste de antrenament pentru examen

Evaluare Națională 2021 Română: Cele 5 de teste de antrenament pentru examen

StiriEdu.ro va transmite cele mai relevante informații despre simularea la evaluare naționala 2021, subiecte, barem și rezultate.

Articolul precedentSimulare Evaluare Națională 2021| Barem Română: Cum se notează cele două subiecte
Articolul următorDOCUMENT Structura anului școlar 2020-2021, în Monitorul oficial| Cursurile se încheie pe 25 iunie