Acasă Actualitate BAC 2021. Ultima probă, la alegere: 36 de candidați au fost eliminați...

BAC 2021. Ultima probă, la alegere: 36 de candidați au fost eliminați pentru fraudă

BAC 2021. La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat – E)d), sesiunea iunie-iulie 2021, desfășurată miercuri, 30 iunie, au participat 120.704 candidați (96%).

Pentru susținerea susținerea acestei probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidați. Nu s-au prezentat 4.946 de candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 36 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba și literatura maternă) are loc mâine, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după
caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este
semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Articolul precedentBAC 2021. Bareme pentru Subiectele de la Geografie, Biologie, Anatomie, Logică – proba la alegere a profilului
Articolul următorKlaus Iohannis face consultări pentru „România Educată” între 5 și 7 iulie