Acasă Actualitate Iohannis, la ședința de Guvern: Școlile să treacă toate în online

Iohannis, la ședința de Guvern: Școlile să treacă toate în online

Foto: Facebook gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat la începutul ședinței de Guvern că școlile trebuie să se închidă și să treacă toate online pentru a stopa răspândirea virusului. Acesta este una dintre măsurile pe care președintele le-a enumerat.

Declarația președintelui:
„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum:

  • şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00,
  • circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată,
  • petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise,
  • târgurile şi pieţele trebuie închise,
  • portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu,
  • iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţarea suficientă între persoane”, a spus Klaus Iohannis.
Articolul precedentAlte 213 școli au trecut în scenariul roșu într-o singură zi
Articolul următorConsiliul Național al Elevilor nu vrea închiderea școlilor