Acasă Actualitate Franța închide școlile pentru 3 săptămâni

Franța închide școlile pentru 3 săptămâni

Masuri anti-COVID-19 in scolile din Franta
Masuri anti-COVID-19 in scolile din Franta

Franţa va închide şcolile la nivel naţional pentru trei săptămâni ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, a anunţat, miercuri seara, preşedintele Emmanuel Macron.

Va fi o săptămână de învăţământ la distanţă, urmată de o vacanţă de primăvară de două săptămâni. Este pentru prima dată în acest an şcolar când şcolile vor fi închise în Franţa. Apoi, elevii din trei zone vor fi în vacanţă timp de 15 zile. Cursurile vor reîncepe în 26 aprilie, fizic creşele şi învăţământul primar iar la distanţă – liceenii şi studenţii. 

„Părinţii care trebuie să aibă grijă de copiii lor şi nu pot lucra de acasă vor avea drept la şomaj parţial”, a mai precizat Macron. 

La rândul lor, studenții vor putea continua să meargă la universitate o zi pe săptămână, potrivit Le Figaro.

Restricţii pentru rezidenţi şi centre comerciale care se aplică deja în multe zone ale ţării vor fi, de asemenea, extinse în întreaga ţară.

Situaţia Franţei s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni, unităţile de terapie intensivă din spitalele din regiunea Parisului fiind
supraaglomerate. Numărul de noi infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile se menţine la aproximativ 375

Articolul precedentCe afișe trebuie să folosească școlile care țin cursuri în format fizic
Articolul următorSindicaliștii de la „Spiru Haret” și-au făcut site de educație