Acasă Actualitate Klaus Iohannis face consultări pentru „România Educată” între 5 și 7 iulie

Klaus Iohannis face consultări pentru „România Educată” între 5 și 7 iulie

Preșdintele Klaus Iohannis cheamă, săptămâna viitoare, liderii coaliției de guvernare, parlamentarii, sindicatele, părinții, elevii la consultări pentru proiectul România Educată.

Proiectul România Educată este cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență și va primi 3,6 miliarde de euro din fondurile pe care România vrea să le acceseze

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema Proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Calendarul consultărilor este următorul:

  • Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliției de guvernare;
  • Marți, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere;
  • Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.