Acasă Preuniversitar Reacția Antoniei Pup, președintele CNE, la OUG cu transportul elevilor: Nu putem...

Reacția Antoniei Pup, președintele CNE, la OUG cu transportul elevilor: Nu putem vorbi despre o măsură fezabilă/ Trebuie abrogate celelalte hotărâri

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Laura Pup, susține că obligarea transportatorilor să asigure transportul gratuit al elevilor, adoptat prin ordonanță de urgență de Guvern, nu este o măsură fezabilă atât vreme cât celelalte doup hotărâei adoptate în acest an sunt încă în vigoare.

”Nu putem vorbi despre o măsură fezabilă în punctul de față, atâta timp cât cele două hotărâri de Guvern – 309/1996, respectiv 863/2016 sunt încă în vigoare. Noi am solicitat abrogarea de urgență a acestor hotărâri de Guvern și nu am primit nici până acum un răspuns favorabil. Prelungirea licențelor de transport presupune ca transportul județean să opereze în regim comercial, adică o a doua OUG 51/2019; operatorii de transport nu vor acorda reduceri pentru elevi în lipsa unui contract de serviciu public”, spune Antonia Pup.

”Reprezentanta CNE spune că nu se știe de unde vor veni banii pentru abonamentele elevilor”

 ”În al doilea rând, vorbim despre finanțare – cine va asigura finanțarea pentru aceste facilități și mai ales cum? O soluție centralizată nu este suficientă, Guvernul trebuie să își pună problema și cu privire la aplicarea măsurii în teritoriu. Prin plafonarea navetei, exact ca în 2016? Transportul gratuit pentru elevi prezintă o serie de implicații tehnice și financiare pe care sper că Guvernul le-a luat în calcul și nu vorbim de o măsură populistă. Nu pot să mă pronunț cu privire la conținutul OUG, întrucât OUG nu a fost pusă în dezbatere publică, așa cum era normal, în virtutea transparenței. Îmi doresc doar ca Guvernul să asculte elevii cu privire la o măsură care îi privește în mod direct”, a mai spus Antonia Pup.

Citiți și: Raluca Turcan: Operatorii de transport, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor

Articolul precedentRaluca Turcan: Operatorii de transport, obligați să asigure transportul gratuit al elevilor
Articolul următorȘcolile private autorizate primesc și ele finanțare per elev