Acasă Actualitate Secretar de stat despre cum se va alege directorul de școală

Secretar de stat despre cum se va alege directorul de școală

Foto: SuperTeach

Ministerul Educației se pregătește să organizeze concursul pentru posturile de directori. După cum a declarat Sorin Cîmpeanu, concursurile pentru directorii de școală ar putea fi organizate în două etape.

După examenul național pentru directorii de școli ar putea avea loc o etapă a două în care cei „admiși” peste pragul stabilit de regulament să poată candida pentru postul de director în orice școală, a detaliat secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely, la conferința SuperTeach „Revoluția mentalității în educație – Management educațional”.

Secretarul de stat a spus că în fiecare școală va exista o comisie formată din profesori și părinți, sau reprezentanți ai acestora. Această comisie va alege directorul dintre candidații care au trecut de prima probă și care au optat apoi pentru a conduce școala respectivă. „Va fi o potrivire a celor două părți, nu va fi o alegere a profesorilor”- a explicat Radu Szekely.

Săptămâna trecută, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că pentru directori va fi un concurs național scris într-o primă etapă, iar în a doua etapă vor participa numai concurenții care au obținut cel puțin 7 la proba scrisă.

Citiți și: Sorin Cîmpeanu: Concursul pentru directori ar putea avea 2 etape

Articolul precedentTaberele de vară contribuie la îmbunătățirea stilului de viața al copiilor
Articolul următorCîmpeanu: Nu am înţeles niciodată trecerea în învăţământul preuniversitar la semestre VIDEO