Acasă Actualitate Taberele de vară contribuie la îmbunătățirea stilului de viața al copiilor

Taberele de vară contribuie la îmbunătățirea stilului de viața al copiilor

Foto: pikrepo.com

Dependența de tehnologie, lipsa activităților fizice sau alimentația inadecvată sunt doar câteva dintre cauzele obezitățtii, diabetului, problemelor cardiovasculare, depresiei sau anxietății la copii. Părinții au nevoie de soluții care să ajute la îmbunătățirea stilului de viață al copiilor de toate vârstele, iar taberele de vară oferă cadrul perfect pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în natură.

Tabere de vară pentru copii – asistentul de încredere pentru părinți

Taberele de vară pentru copii joacă un rol vital în eforturile de implementare a unui stil de viață sănătos și sunt acel asistent competent de care părintii au nevoie. Ceea ce acasă pare imposibil de realizat, într-o tabară de vară va deveni ceva firesc, înca din prima zi.

Astfel, nutriția sănătoasă, activitățile susținute în aer liber, deconectarea de la telefon, calculator sau tableta vor fi prezente în viața copiilor pe toată durata taberei. În acest mod, aproape pe nesimțite, se vor instaura obiceiuri noi și sănătoase pentru cei mici.

Miscare, hrana sanatoasa, soare si aer curat!

Taberele de vară pentru copii sunt organizate pe categorii de vârstă și tematici și au programe și activități special concepute pentru a identifica preferințele micuților și a-i încuraja către activități fizice în natura. De asemenea, li se acorda atenție tuturor celor trei mese și gustărilor și se asigură numai hrană sănătoasă, proaspată și de calitate.

Perioada petrecută într-o tabară de vară pentru copii este plină de activități intersante și atractive. Astfel, copiii ajung să nu se mai uite la televizor sau să folosească telefonul sau tableta și vor beneficia de exerciții fizice în aer curat și soare.

Cum ajuta taberele de vară pentru copii?

Cei care organizează tabere de vară pentru copii și se ocupă de supravegherea lor, creează de fapt oportunități pentru o viață activă și sănătoasă. Astfel, copiii se vor deconecta pentru câteva zile de la tehnologie, sedentarism și obiceiuri alimentare nesănătoase. Totodată, vor descoperi activități noi pe care le pot transforma pe viitor în hobby-uri, vor lega prietenii de durată și vor avea un bun start pentru o viață sănătoasă.

Taberele de vară pentru copii 2021

Părinții pot găsi tabere de vară pentru copii în 2021 pentru diverse categorii de vârstă și pe tematici variate. Astfel, ei pot alege exact ceea ce cred că ar fi mai potrivit și mai motivant pentru copilul lor.

Cei mici vor fi încântanți să petreacă mai multe zile în natură în compania altor copii de vârsta lor și să se bucure de diverse aventuri incitante. Departe de părinți, vor învata sa se descurce singuri si vor deveni mai independenti. Departe de calculator, vor descoperi frumusețea naturii și se vor relaxa.

Taberele de vara pentru copii – un loc sigur si educativ

Taberele îi pot ajuta pe copii să facă alegeri mai bune pe viitor. Aici vor beneficia de alimentație sănătoasă și echilibrată, dar și de activități atractive desfășurate într-un mediu distractiv, sigur și plăcut. Organizatorii și supraveghetorii sunt special pregătiți pentru a promova un comportament pozitiv și sănătos și știu exact cum să procedeze pentru a coopera eficient cu prichindeii.

Tabara de vară poate fi locul ideal în care copilul tău va strânge amintiri plăcute și va lega prietenii care pot dura întreaga viață!

Activități fizice dintr-o tabară de vară pentru copii

Într-o tabară de vara copiii vor descoperi că exercițiile fizice sunt distractive și pot înlocui cu succes jocurile pe calculator. Majoritatea activităților și programelor implică mișcare și vin cu idei provocatoare și incitante, menite să îi entuziasmeze pe copii și să îi captiveze. Desigur, vor fi prezente și momentele de odihnă și relaxare, serile cu povești în jurul focului de tabară, jocurile, dansul și distracția.

Cele mai multe lucruri devin distractive atunci când sunt făcute împreuna cu alții, indiferent dacă este vorba despre activitate fizică, o aventura în natură sau servirea mesei.

Articolul precedentStudiu Oxford: Cât școlile au fost închise, copiii au învățat „puțin sau nimic”
Articolul următorSecretar de stat despre cum se va alege directorul de școală