Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați s-ar putea să nu supravegheze la examenele naționale

Sorin Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați s-ar putea să nu supravegheze la examenele naționale

În condițiile în care vaccinarea este în impas și mai puțin de jumătate dintre angajații din educație s-au vaccinat, profesorii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea să nu poată intra la supravegherea examenelor naționale, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu.

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a declarat ministrul Educației joi seara la Digi24.

Întrebat dacă astfel profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, Sorin Cîmpeanu nu a răspuns concret, dar a declarat că este convins că se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că profesorii care au făcut ore remediale în luna martie vor fi plătiți înainte de Paște.

„Apropo de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale. Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, spune ministrul.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Articolul precedentCîmpeanu: Examenul pentru directori va avea loc pe 27 iulie
Articolul următorCe spune Sorin Cîmpeanu depre decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni VIDEO