Acasă Actualitate Lista scenariilor școlilor: 751 de localități sunt în scenariul galben

Lista scenariilor școlilor: 751 de localități sunt în scenariul galben

Ministerul Educației a publicat lista ratelor de incidență pe localități pentru 11 mai), așa cum a fost întocmită de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției. 751 de localități sunt în scenariul galben.Toate sectoarele din București sunt în scenariul galben. Comparativ cu ziua precedentă, când 790 de școli erau în scenariul galben, astfel mai multe școli vor fi în scenariul verde.

Consultă aici Lista ratelor de incidență pe localități pentru 11 mai.

Toate județele sunt în prezent în scenariul galben:

Școlile funcționează în două scenarii: „Scenariul verde” sau „Scenariul galben”, iar potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul de funcţionare poate fi modificat săptămânal în funcţie de evoluţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.

Scenariul 1 verde. Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.  Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori       

Scenariul 2 galben. a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-ațământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000,  dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.