Acasă Actualitate Ce subiecte au primit elevii de clasa a VI-a la prima probă...

Ce subiecte au primit elevii de clasa a VI-a la prima probă de la Evaluarea Națională 2021

Miercuri, elevi claselor a VI-a susțin proba scrisă de Limbă şi comunicare în cadrul Evaluării Naționale 2021.

UPDATE: Ministerul Educației a publicat la ora 15 subiectele primite de elevii de clasa a VI-a:

Proba de limbă și comunicare

Descarcă de aici Subiecte Limba Română – Croată maternă – limba engleză

Descarcă de aici Subiecte Limba Română – Croată maternă – limba germană

Descarcă de aici Subiecte Limba Română – Germană maternă – Engleză 1

Descarcă de aici Subiecte Limba Română -Italiană maternă – Engleză 1

Descarcă de aici Subiecte Limba Română – Maghiară maternă -Engleză 1

Descarcă de aici Subiecte Limba Română -Maghiară maternă -Franceză

Descarcă de aici Subiecte Limba Română -Maghiară maternă -Germană

Descarcă de aici Subiecte Limba română-Rromani- Engleză

Toate subiectele primite de elevi se pot descărca de la subiecte.edu.ro

Următoarea probă (matematică și științele naturii) are loc joi, 13 mai. Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar – limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).

Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai.

Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.