Acasă Preuniversitar OFICIAL. Elevii din București vin de miercuri la școală| Cinci școli rămân...

OFICIAL. Elevii din București vin de miercuri la școală| Cinci școli rămân online

Foto: Andreea Ofițeru

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis marţi revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, a anunţat prefectul Capitalei Alin Stoica. Hotărârea intră în vigoare miercuri. Acesta a adăugat că este menţinută obligaţia purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul şcolii pentru cei care staţionează acolo, nu pentru trecători.

Dacă apar cazuri de infectare cu noul coronavirus într-o clasă, atunci consiliul de administraţie poate cere CMBSU trecerea clasei respectiv în online, cu avizul DSP şi INSP, iar dacă sunt mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci consiliul de administraţie poate solicita trecerea întregii şcoli în sistem online, a mai spus prefectul Capitalei. Regulile care trebuie respectate în şcoli sunt aceleaşi precum distanţarea între copii, purtarea măştii, aerisirea claselor, dezinfectarea spaţiilor, lucruri prevăzute în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, măsuri care sunt deja în vigoare.

„Toţi elevii pot participa fizic în şcoli începând de mâine. Da, copiii care prezintă certificate şi în continuare trebuie să rămână acasă, evident avem cazuri de genul acesta, vor trebui să beneficieze şi ei de educaţie, în continuare înveţe online. Situaţia de ieri v-am pus-o la dispoziţie. Sunt câteva mii de elevi care învaţă online, din diverse motive, medicale sau de altă natură. Acea decizie este în continuare în vigoare. Pe o rază de 50 de metri, toată lumea care staţionează este obligată să poarte mască. Deci nu trecătorii, ci cei care staţionează pe acea rază, în speţă părinţii care îşi aşteaptă copiii. Sunt regulile care se aplică şi astăzi, pentru că ştim că jumătate dintre copii erau deja în regim fizic şi anume distanţarea între copii, purtarea măştii, dezinfectare spaţiilor, aerisirea claselor, care este şi ea foarte importantă. Toate lucrurile care sunt prevăzute deja în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii sunt în continuare în aplicare”, a afirmat Alin Stoica marţi după şedinţa CMBSU. 

Inspectoratul Școlar din București a anunțat că miercuri, 19 mai, vor rămâne în sistem online, pe motive justificate de infrastructură, 5 unități scolare, respectiv:
Șc. Gimnazială ,,Voievod Neagoe Basarab”,

Șc Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena”,

Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu”,

Liceul de arte „Nicolae Tonitza”

Școala Gimnazială nr 124

Inspectorii școlari precizează că pe criteriul epidemiologic, nicio școală nu a solicitat suspendarea cursurilor.

În București 38 de clase au avut activitatea suspendată marți.

Articolul precedentEvaluare Națională clasa a IV-a: 179.000 de elevi susțin proba la limba română
Articolul următorKlaus Iohannis: Ne dorim ca toți copiii să fie în băncile școlilor VIDEO