Acasă Actualitate Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București scoate 5.400 de...

Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București scoate 5.400 de locuri pentru admitere. Care sunt criteriile?

Încep înscrierile la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Tinerii au posibilitatea să învețe despre viață și agricultură, despre cercetare și inovare. Sunt 7 facultăți care oferă o experiență de învățare într-un mediu academic modern.

Înscrierile se pot face online între 1-23 Iulie 2021 pe www.usamv.ro/admitere.

Conform unui comunicat al USAMV, conducerea universității a stabilit 62 de programe de studii de viitor, în cele 7 facultăți, situate în două campusuri verzi de 50 ha.

Anul universitar 2021 se anunță a fi la USAMV, unul al digitalizării și al formării profesionale pentru „agricultura de precizie, digitalizarea, biotehnologiile moderne și tehnologiile ecologice în cultura plantelor și creșterea animalelor.” Acestea sunt „armele” puse la dispoziția tinerilor, într-o lume în schimbare.

Începând de mâine, absolvenții de liceu se pot înscrie la facultățile de Agricultură, Horticultură, Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Medicină Veterinară, Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management și Dezvoltare Rurală.

Universitatea garantează că după finalizarea studiilor, fiecare absolvent va putea găsi un loc de muncă.

Studenții vor beneficia de practică în câmpuri experimentale, clinici, laboratoare și centre de cercetare. La dispoziția lor sunt stațiunile moderne de cercetare-dezvoltare: Pietroasa pentru viticultură și vinificație, Istrița pentru pomicultură și producerea materialului săditor și Moara Domnească pentru cultura plantelor de câmp și creșterea animalelor.

Studenții se vor putea înscrie și în Centrul Cultural ExTerra Aurum și în Clubul Sportiv Agronomia. „Ca student european vei participa la mobilități prin Programul Erasmus+ la oricare din cele peste 170 de universități și instituții partenere și vei fi susținut de către universitate prin burse speciale, în toate demersurile tale”, declară sursele universitare.

Abilități valoroase pentru a asigura tinerilor un start de succes în carieră

Îți suntem alături din prima zi și te pregătim pentru angajare sau pentru a deveni antreprenor, prin activități de orientare în carieră, consiliere vocațională și antreprenorială, cursuri de perfecționare etc. Prin tot ceea ce facem ne asigurăm să absolvenții noștri bine pregătiți și ambițioși vor păși în următoarea etapă a vieții lor, cu încredere într-o carieră de succes”, mai spune conducerea USAMV.

USAMVJobs.ro este doar unul din instrumentele prin care studenții, absolvenții și angajatorii pot interacționa direct.

Pagina de facebook oferă ai instituției oferă un chat pentru întrebări și răspunsuri. Toate în perioada 5 – 8 iulie, de la ora 14.00!

Înscrierile pentru concursul de admitere online la toate cele șapte facultăți ale Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București), vor începe din data de 5 iulie 2021 pentru toate programele de studii universitare de licență, și din data de 28 iunie 2021 pentru programele de master.

La programele în limbile engleză și franceză de la Facultatea de Medicină Veterinară, înscrierile încep din data de 1 iulie 2021.

Sunt pregătite peste 5400 de locuri, din care 2312 de locuri la buget, fiind disponibile la cele șapte facultăți ale USAMV București, pentru studii universitare de licență și master.

Admiterea la Studii Universitare de LICENȚĂ

Perioada de înscriere:

5-23 iulie programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.

5-21 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară

1-16 iulie programul de studii Medicină Veterinară – Facultatea de Medicină Veterinară (engleză/franceză)

Criteriile de admitere:

pentru programele de la Facultatea de Agricultură, Horticultură, Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management și Dezvoltare Rurală sunt:

70% media de la bacalaureat

30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la bacalaureat:
limba română/ limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.

pentru programul de studii de la Facultatea de Medicină Veterinară sunt:

50% nota obținută la proba scrisă, susținută online

50% media de la bacalaureat

Admiterea la Studii Universitare de MASTER

Perioada de înscriere:

28 iunie – 17 iulie, pentru toate programele de studii organizate în cele șapte facultăți din
cadrul USAMV București
Criteriile de admitere:

10% notă obținută la proba scrisă (eseu)/online

90% media anilor de studii de licență


Admiterea la Studii Universitare de DOCTORAT

Perioada de înscriere: 6-17 septembrie

Criteriile de admitere:

examen competențe lingvistice

examen oral

Detalierea numărului de locuri, pe programe de studii şi domenii, precum și alte informaţii privind Admiterea 2021 se găsesc la adresa: www.usamv.ro/admitere.

„Keep in touch Facebook USAMV București” este mesajul de întâmpinare a noilor studenți, conform paginii de pe principala rețea de socializare.

Articolul precedentKlaus Iohannis face consultări pentru „România Educată” între 5 și 7 iulie
Articolul următorDirectorii interimari, aleși de Consiliul de Administrație – proiect USR adoptat de Senat