Acasă Actualitate Klaus Iohannis: Vom înființa un comitet transpartinic pentru România Educată VIDEO

Klaus Iohannis: Vom înființa un comitet transpartinic pentru România Educată VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma săptămâna viitoare, prin memorandum, ţintele şi obiectivele proiectului „România Educată”.

Am avut în ultimele trei zile la Palatul Cotroceni ultimele consultări privind România Educată şi trecerea la implementare. În urma discuţiilor din aceste zile au reieşit o serie de lucruri importante. În primul rând, coaliţia de guvernare şi-a exprimat susţinerea pentru proiect şi chiar săptămâna viitoare Guvernul României îşi va asuma, prin memorandum, ţintele şi obiectivele României Educate, urmând să stabilească un plan clar de acţiune, cu responsabili şi termene pentru implementare. Educaţia trebuie să fie baza comună de construcţie şi să nu mai aibă culoare politică. În cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementarea proiectului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni. 

Pentru a fi pus în practică, proiectul va avea nevoie de un cadru legislativ și de acordul tuturor partidelor.

Un grup de lucru transpartinic va începe construcția cadrului legislativ pentru implementarea proiectului”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, începând de luni, o serie de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Articolul precedentRomânia Educată propune trei tipuri de liceu și un singur tip de bacalaureat
Articolul următorRezultate finale BAC 2021. Notele după contestații, afișate vineri la ora 13