Acasă Actualitate Se vor putea vaccina elevii anti-COVID-19 la școală? Răspunsul ministrului Educației

Se vor putea vaccina elevii anti-COVID-19 la școală? Răspunsul ministrului Educației

Foto. pixabay.com

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiţii de infrastructură”.

„Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să avem asigurate toate acele condiţii de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecţiei între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajaţii în sistemul de învăţământ, fie că vorbim de copii, de elevi şi cei care participă la activităţile didactice curente. Mai exact, este vorba de acele spaţii care să permită această separare a fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele şcoli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilităţii personalului medical, dar şi din perspectiva capacităţilor de infrastructură. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi. Am căzut de acord că vom susţine împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor şi personalului didactic, ci şi a bunicilor, părinţilor, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus ministrul, la Antena 3.

Potrivit acestuia, prin vaccinarea în luna august va fi asigurată imunitatea la începutul anului şcolar.

„Prin vaccinarea în luna august avem asigurată imunitatea la începutul şcolii. (…) Vor fi prezentate de către persoane credibile elemente care privesc necesitatea şi importanţa vaccinării. (…) Nu au fost stabilite la acest moment elemente de diferenţiere între elevi. (…) Nu există la acest moment nicio decizie. O decizie va fi luată în comun de către Ministerul Educaţiei, Sănătăţii şi INSP. (…) Nici în România nu există această diferenţă (n.r. între elevii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi) şi poate să nu existe”, a afirmat ministrul.

El a precizat că susţine vaccinarea, dar aceasta trebuie să rămână voluntară. „Susţin în continuare că vaccinarea trebuie să rămână voluntară”, a mai susţinut Cîmpeanu.

Articolul precedentIohannis, despre examenele din acest an: Singurul eşec a fost la titularizare; aştept explicaţii de la ministrul Educaţiei
Articolul următorCîmpeanu susține că numai prin vaccinare creşte siguranţa sanitară în şcoli VIDEO