Acasă Actualitate Premii de 5.000 de lire pentru studenții vaccinați de la o universitate...

Premii de 5.000 de lire pentru studenții vaccinați de la o universitate britanică

Facebook: University of Sussex

O universitate britanică oferă premii în numerar studenţilor care pot dovedi că s-au vaccinat complet împotriva COVID-19, într-un efort de a stimula campania de vaccinare, informează DPA.

Toţi studenţii de la Sussex University vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor primi 5.000 de lire sterline, dacă pot dovedi că sunt vaccinaţi complet sau sunt scutiţi de vaccinare din motive medicale.

Profesorul Adam Tickell, vicecancelarul universităţii, a negat că această iniţiativă echivalează cu o mituire a studenţilor pentru a-i convinge să se vaccineze.

„Nu-i mituim. Ceea ce facem este doar să le oferim un stimulent”, a ţinut să precizeze acesta.

Tragerea la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie pentru a da timp studenţilor să se imunizeze.

„Vom înrola automat fiecare student şi, cu excepţia cazului în care aceştia spun că doresc să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina – timp de circa 12 săptămâni de la anunţ -, vom alege aleator 10 nume”, a precizat Tickell pentru emisiunea „Today”, de pe BBC Radio 4.

Articolul precedentUniversitățile italiene impun vaccinarea sau testul negativ COVID-19 pentru participarea la cursuri
Articolul următorSindicatele din Educație au dat în judecată ministerul pentru plata salariului celor cu gradul didactic I