Acasă Actualitate Cîmpeanu: Școala începe pe 13 septembrie. Profesorii vor fi convinși să se...

Cîmpeanu: Școala începe pe 13 septembrie. Profesorii vor fi convinși să se vaccineze

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că școala începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. „Profesorii care nu sunt vaccinaţi aşteaptă să fie convinşi să fie vaccinaţi”, spune ministrul Educației.

„Începe în data de 13 septembrie, luni 13 septembrie. După tot cea ce ştim acum, cu prezenţă fizică. Motivele sunt destul de clare: în şcoli s-au prezentat regulile de protecţie sanitară mai riguros decât în oricare alte medii. Sigur, cu excepţia mediului spitalicesc. În şcoli se vor respecta regulile de protecţie sanitară în continuare. În şcoli avem profesorii, personalul didactic auxiliar şi nedidactic, cea mai numeroasă categorie în valoare absolută vaccinată. Susţinem în continuare campania de vaccinare, suntem încrezători că vom avea rezultate satisfăcătoare. Oricum suntem la dublu faţă de media naţională, cu rata de vaccinare a celor din şcoli. Am avut întâlniri cu Federaţia Asociaţiilor de Părinţi şi ne-am asigurat de susţinerea lor, am avut multe acţiuni de promovare, vom avea şi mai multe. Sunt suficient de multe motive ca să fac această declaraţie, că va începe cu prezenţă fizică în data de 13 septembrie. Ceea ce spune ministrul Sănătăţii este foarte corect. Ca variantă de back-up, dacă şi dacă va fi nevoie, dacă vom avea o evoluţie mult mai rea decât cea prognozată în momentul acesta, vom discuta…abia atunci vom putea discuta de scenarii. Dar astăzi discutăm de prezenţă fizică începând cu data de 13 septembrie. CNSU a validat această afirmaţie la acest moment”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul susține că profesorii vor fi convinși să se vaccineze.

„Am avut zilele trecute împreună cu DSP, cu profesorul  Imbri, vom avea zilnic astfel de acţiuni prin care încet-încet vom reuşi să convingem. Pentru că profesorii  sunt persoane pregătite. Mai pregătite decât media şi înţeleg acest lucru chiar dacă unii dintre ei au încă semne de întrebare. Semnele de întrebare trebuie să fie risipite prin discuţii credibil cu cei care au credibilitatea necesară”, a spus Cîmpeanu.

Citiți și: Calendar concurs directori 2021. Câștigătorii vor fi numiți în funcție anul viitor

VIDEO Concursul pentru directorii de școală. Cîmpeanu: Se va da cu specialiști în HR de la firme private

Articolul precedentDOCUMENT. Cum se va desfășura concursul pentru directori
Articolul următorOFICIAL. Metodologia pentru concursul de directori, în Monitorul Oficial. Cine poate participa la concurs