Acasă Actualitate Florin Cîțu: Copilul netestat rămâne în online

Florin Cîțu: Copilul netestat rămâne în online

Primul ministru Florin Cîţu afirmă că autorităţile urgentează procedurile de achiziţie a testelor care vor fi distribuite pentru testarea elevilor în unităţile de învăţământ, el precizând că elevii care nu se testează vor rămâne acasă şi vor participa la cursuri online.

„Eu sper să nu existe această situaţie. Sunt teste simple, noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. (…) Copilul netestat rămâne în online”, a afirmat primul ministru, joi seară, la TVR, întrebat ce se va întâmpla dacă părinţii vor refuza în continuare testarea pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, chiar şi cu testele din salivă.

El a menţionat că în şcolile cu personal medical testele vor fi realizate de către acestea, iar celelalte unităţi, care nu au cabinete medicale, pot să ceară „susţinere DSP-urilor”.  

„Dacă oamenii vor să se testeze, sunt sigur că vom găsi varianta să se testeze copiii”, a susţinut Cîţu. Premierul a menţionat că există deja teste pe stoc, iar procedura de achiziţie a acestora „se va urgenta pentru a avea testele cât mai rapid”.

Citiți și:

CNSU: Toți elevii pot veni la școală indiferent de rata de incidență| Undă verde pentru testele pe bază de salivă

Vlad Voiculescu: Înfricoșătoare lipsa de logică a deciziilor anunțate de Ministerul Educației

Cîmpeanu: Școlile rămân deschise și vor fi decuplate de la incidența localității

Ministerul Educației: Aproape 8.500 de elevi au fost infectați de la începutul școlii

Condițiile părinților: La incidența de peste 6/1.000, elevii care refuză testarea să treacă online

Articolul precedentCNSU: Toți elevii pot veni la școală indiferent de rata de incidență| Undă verde pentru testele pe bază de salivă
Articolul următorMinistrul Educației: Fiecare inspectorat va publica zilnic clasele care învață online