Acasă Actualitate Matilda și Harry Potter. Ce-și doresc elevii să citească

Matilda și Harry Potter. Ce-și doresc elevii să citească

Topul cărților dorite de elevi este dominat de „Matilda” (Roald Dahl), urmată de „Harry Potter” (J.K. Rowling) și de ”Minunea” (R.J. Palacio), în timp ce ”Harry Potter”, ”Jurnalul unui puști” și ”Cronicile Narnia” sunt titlurile cele mai dorite de elevi, arată un raport făcut de librăria online Libris în urma proiectului CarteTeca.

În urma concursului organizat de libraria online Libris și desfășurat la finalul anului trecut, 7.890 de volume noi au ajuns în bibliotecile a 80 de școli. În aceste unități învață peste 41.000 de elevi.

Proiectul CarteTeca – inițiat în 2019 – este susținut prin generozitatea cititorilor care aleg să doneze șanse la finalul fiecărei comenzi online. În cadrul celei de-a treia ediții au fost acordate 80 de premii în valoare de 200.000 de lei. Jumătate din sumă provine din donațiile cititorilor de pe Libris.ro, iar cealaltă jumătate vine ca sponsorizare din partea Libris.

Proiectul, derulat împreună cu Salvați Copiii România, urmărește ca, în decurs de 5 ani, să fie dotate 350 de unități de învățământ din toată țara cu volume noi care să-i atragă pe copii spre lectură. De la lansare au fost dotata 149 de biblioteci, numărul câștigătorilor crescând de la an la an. Astfel, dacă în 2019 au fost donate 992 de cărți, iar la ediția a doua aproape 6.000 de cărți, în cadrul ediției CarteTeca 2021, 7.890 de volume donate au ajuns în 80 de biblioteci școlare.

În fiecare an, cea mai dificilă misiune este alegerea unităților de învățământ către care vor pleca donațiile noastre. În spatele fiecărei aplicații există o nevoie reală, prin urmare selecția beneficiarilor nu este ușoară. Acesta este și motivul pentru care, ediție după ediție, ne propunem să ajungem la cât mai mulți copii, prin intermediul bibliotecilor școlare., a precizat Laura Țeposu – CEO Libris.ro.

Educația înseamnă putere și capacitatea de a sparge cercul vicios al sărăciei. Mai mult, cunoașterea, exersarea imaginației, abilitatea de a pune lucrurile în context sunt resurse necesare unui copil. De aceea accesul la cărți, cititul, exercițiul lecturii trebuie susținute, iar campania Libris este una necesară educației din România,a spus, la rândul ei, Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

CarteTeca se adresează atât unităților de învățământ care dispun de o bibliotecă, unde se va îmbogăți stocul de carte cu titluri actuale, dar și celor care nu au încă o bibliotecă funcțională, însă în care există interes pentru lectură.

Volumele cu care sunt dotate bibliotecile școlilor câștigătoare sunt noi, actuale și atractive, titluri celebre și interesante, povești cu care copiii și adolescenții empatizează și pe care doresc să le descopere dincolo de lecturile din programa școlară.

Citiți și: Cîmpeanu: 10 milioane de teste vor ajunge săptămâna viitoare în școli

Ministrul Educaţiei: Testele de salivă vor fi ambalate individual. Numărul lor a fost deja suplimentat cu 540.00

Sorin Cîmpeanu: La rectificare, vor fi luate în considerare creșterile salariale ale profesorilor

Cîmpeanu: 10 milioane de teste vor ajunge săptămâna viitoare în școli

Greva profesorilor: Pe 4 februarie vom încheia un acord cu premierul Ciucă

UBB cere verificarea tezei premierului Ciucă. CNATDCU a început procedura

București | Colegiul Național I.L. Caragiale intră în online de marți

Greva profesorilor în imagini. Vineri, sindicatele se întâlnesc cu premierul Ciucă

Cîmpeanu despre greva profesorilor: Revedicările sunt justificate, dar salariile au fost mărite cu 4%

Greva profesorilor în imagini. Vineri, sindicatele se întâlnesc cu premierul Ciucă

 Sorin Cîmpeanu: Unde este „tăierea” numărului de beneficiari ai burselor de merit?

Raed Arafat, despre lipsa testelor din școli: Doi furnizori au cerut un preț de 3 ori mai mare

Consiliul Elevilor, despre lipsa testele de salivă: Denotă o totală lipsă de mobilizare din partea autorităţilor

Ce s-a întâmplat cu testele elevilor | Explicațiile Departamentului pentru Situații de Urgență

Articolul precedentUNICEF: În pandemie, elevii au pierdut competențe de bază de citire și de aritmetică
Articolul următorElevii cer legi diferite pentru învățământul preuniversitar și universitar