Acasă Actualitate Simulare Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au fost la proba de Matematică

Simulare Evaluare Națională 2022. Ce subiecte au fost la proba de Matematică

Elevii claselor a VIII-a au susţinut marţi proba scrisă la Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

„Subiectele 3, 4 si 5 au fost dificile. Elevii de 9 și 10 puteau să le facă”, a spus Roxana Goga, profesoară de matematică.

Cum au fost problemele:

La Subiectul I au fost foarte ușoare, se rezolvau prin calcule rapide în 10 minute.

La subiectul al II lea au fost doar probleme de geometrie de nivel mediu, dar la exercițiul 3 necesitau o abilitate de exersare rapidă foloseau teorema unghiului de 30 de grade. La 4,5 și 6 erau foarte simple necesitau doar cunoștinte elementare de geometrie.

La Subiectul al III-lea, la prima problema 1.a) se observa ca cel mai mare  divizor comun e 15, iar în cerinta era 7, astfel nu se îndeplineau condițiile din enunț

La subpunctul b, se foloseau trei relații și proprietăți de divizibilitate. La subiectul 2 a) se foloseau relațiile de calcul prescurtat pentru a reduce expresia algebrică dată.

La subpunctul b) expresia algebrică obținută este de gradul al doilea și se restrângea binomul astfel încât obținem un număr pozitiv plus 3. Așadar se demonstra că expresia era mai mare sau egal cu 3 pentru orice numar real x. La problemele 4,5 si 6 subpunctele c au creat dificultăți elevilor.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie.

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobat prin ordin de ministru.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Citiți și: Cîmpeanu: Numărul maxim al elevilor dintr-o clasă poate fi depășit pentru înscrierea celor ucraineni

Cîmpeanu: Școala va începe pe 5 septembrie. Cum arată noua structură a anului școlar 2022-2023

Simulare BAC 2022: 79% dintre elevi au fost prezenți. Opt elevi, eliminați din examen

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinţii își pot lua concediu medical când rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină

Articolul precedentOFICIAL. Structura anului școlar 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial
Articolul următorBarem Matematică. Cum se punctează problemele de la simularea Evaluării Naționale 2022