Acasă Actualitate A început PoliFest: Târgul pentru studenți unde 100 de companii oferă joburi

A început PoliFest: Târgul pentru studenți unde 100 de companii oferă joburi

Facebook Facultatea de Transporturi Politehnica

În perioada 7-9 aprilie 2022, Universitatea Politehnica din București găzduiește cea de-a 11-a ediție a PoliFest: cel mai mare festival educațional din 2022. Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului studenţii şi liceenii putând să se informeze în detaliu atât din perspectiva educaţională, cât şi în ceea ce priveşte opţiunile de dezvoltare a unei cariere pe care le vor prezenta cele peste 100 de companii de top participante.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a PoliFest vor fi prezenți peste 10.000 de studenți și liceeni care se vor putea informa în detaliu atât din perspectiva educațională, cât și din cea care vizează posibile cariere de succes pe care cele peste 100 de companii de top le vor prezenta la standurile special amenajate.

PoliFest este un eveniment în care studenții și elevii pot explora oportunități de carieră și de studiu, pot lua parte la workshop-uri, conferințe sau discuții cu personalități din domeniul antreprenorial. Festivalul cuprinde și tombole cu premii zilnice.

„Ne-am propus să ne concentrăm asupra acelor domenii care sunt de maximă importanţă pentru angajatori şi care le oferă tinerilor oportunitatea reală de a se angaja într-un domeniu de viitor. Domeniul securităţii cibernetice este unul extrem de actual. Reunind cele mai importante companii din acest sector, oferim participanţilor la eveniment oportunitatea de a înţelege ultimele tendinţe din cybersec, dar şi oportunitatea de a avea acces la locuri de muncă în domeniu. Numărul companiilor care participă la eveniment în acest an s-a dublat şi credem că vom reuşi să oferim un număr mult mai mare de beneficii celor care vor participa”, a afirmat rectorul UPB, Mihnea Costoiu, citat într-un comunicat.

La Polifest vor participa atât reprezentanţi ai mediului de afaceri dornici să îşi prezinte cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, cât şi companii care îşi vor prezenta ofertele de angajare sau internship tinerilor specialişti.

În prezent, Universitatea Politehnica din Bucureşti are 15 facultăţi şi peste 30.000 de studenţi, fiind cea mai mare şcoală de ingineri din ţară.

Amploarea evenimentului din acest an, organizat de către Universitatea POLITEHNICA din București, se datorează și numărului record de companii ce vor fi prezente pe tot parcursul acestui festival educațional. Pe lângă standurile ocupate de facultățile și de organizațiile studențești din cadrul UPB vor fi și standurile companilor participante la eveniment:
 Altex Romania
 Arctic S.A.
 Agentia Universitara Francofona
 BA GLASS ROMANIA
 Crystal System Group Ltd.
 DAAD – Serviciul German de Schimb Academic
 DIGI | RCS & RDS
 Camera de Comerț și Industrie Româno- Germană
 Editura Niculescu
 Haier Tech
 HeidelbergCement România
 HONEYWELL
 Huawei TECHNOLOGIES
 ICA Research & Development (ICA R&D) SRL
 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli
 Institutul Goethe
 Institutul Cultural Francez
 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații DestinateAgriculturii și Industriei Alimentare – INMA București INS Horia Hulubei
 MEDIST
 NXP SEMICONDUCTOR
 ORANGE România
 Pirelli Group
 Prior Media Grup
 Prysmian GROUP
 Proton
 Schwarz IT HUB România
 TELETRANS
 TENARIS
 TIAB SA
 Tramp Travel International
 Turbomecanica
 Vodafone România
 Apa Nova (parte a Grupului Veolia)
 Wing Computer Group

Citiți și: Cîmpeanu: Numărul maxim al elevilor dintr-o clasă poate fi depășit pentru înscrierea celor ucraineni

Cîmpeanu: Școala va începe pe 5 septembrie. Cum arată noua structură a anului școlar 2022-2023

Simulare BAC 2022: 79% dintre elevi au fost prezenți. Opt elevi, eliminați din examen

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinţii își pot lua concediu medical când rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină

Articolul precedentSimulare Evaluare Națională 2022. Rezolvarea completă a problemelor de la matematică
Articolul următorFaculțătile din domeniul artelor spectacolului vor avea 4 ani de studii