Acasă Actualitate Cine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând...

Cine e profesoara care a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford. A fost de curând premiată

Foto: Facebook Universitatea Oxford

Profesoara Sarah Gilbert, vaccinolog de la Universitatea Oxford, care a coordonat echipa ce a creat vaccinul AstraZeneca-Oxford, a fost premiată cu Medalia Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA) pentru toată munca depusă pentru vaccinul Oxford.

Printre câștigătorii anteriori ai premiului s-au numărat Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking și Tim Berners-Lee. Sarah Gilbert a fost premiată pentru contribuția la „un bun comun global”.

Sarah Gilbert este cercetătorul principal al echipei de vaccinare Oxford, profesor de vaccinologie la Departamentul de Medicină Nuffield de la Universitatea din Oxford.

„Este o mare onoare să primești acest premiu. Crearea și dezvoltarea vaccinului Oxford Covid-19 au venit după ce am lucrat în acest domeniu de mulți ani, învățând cum să trec rapid de la un concept la un vaccin autorizat, ceea ce implică mulți pași pe parcurs. Cu o echipă extraordinară de la Oxford, am dezvoltat un „vaccin pentru lume” care acum este folosit pentru a salva vieți în multe țări, care a fost obiectivul nostru de la bun început”, a spus profesoara.

Profesoara Sarah Gilbert – care lucrează din 1994 la Universitatea Oxford în 1994 – este cel de-al 156-lea laureat al medaliei, care a început în 1864 ca în amintirea prințului Albert, fost președinte al societății.

Citiți și: Ce trebuie să știe profesorii despre vaccinurile AstraZeneca și Pfizer/Care sunt diferențele și reacțiile adverse

Articolul precedentUltima Oră. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a merg la școală și în scenariul roșu
Articolul următorCum se modifică scenariile pentru școli: Elevii din anii terminali vin la școală în scenariul roșu