Acasă Preuniversitar FSLI: Vrem o procedură clară pentru încheierea mediilor pe semestrul al doilea

FSLI: Vrem o procedură clară pentru încheierea mediilor pe semestrul al doilea

Foto: Facebook FSLI

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere lămuriri cu privre la încheierea mediilor de pe semetrul al doilea. Într-o adresă către Ministerul Educației, FSLI solicită o procedură foarte clară privind notarea și evaluarea de pe al doilea semestru în condițiile școlii online. Sindicaliștii spun că nu este clar ce rol vor avea părinții în notare, pentru că informațiile sunt contradictorii. Dacă în ordinul privind instituirea școlii online din 23 aprilie notele se pun în catalog cu acordul părinților, ulterior, într-o altă adresă din 28 aprilie nu se precizează nimic despre părinți.

Cum se obține acordul părintelui – în scris, telefonic, prin mijloace electronice de comunicare, prin poștă?, întreabă sindicaliștii în adresa către minister.

O altă problemă pusă de profesori este despre situația elevilor care pe primul semetru au note mai mici decât 5. ”Cum procedezi când media primului semstru este mai mică decât 5,  nu se poate valorifica  activitatea online, iar elevul/părintele/susținătorul legal nu sunt de acord cu nicioo dată propusă pentru susținerea lucrării scrise/ proiectului prin care să fie notat, astfel încât nota de la acestă evaluare să devină medie anuală”, se mai întreabă sindicaliștii.

Consultă aici adresa FSLI privind încheierea mediilor pe semestrul al doilea

Articolul precedentMonica Anisie, precizări despre examene: Contestațiile de la Evaluarea Națională se vor depune în două zile
Articolul următorCum se pregătesc școlile pentru reluarea orelor/Cazul Colegiului ”Sf. Sava” din București