Acasă Actualitate Evenimentele organizate de Ziua internaţională a copilului în marile orașe

Evenimentele organizate de Ziua internaţională a copilului în marile orașe

În mai multe oraşe din ţară sunt organizate miercuri, cu ocazia Zilei internaţionale a copilului, evenimente dedicate celor mici.

 • Filarmonica de stat Oradea prezintă un concert special pentru copii, părinţi şi bunici, ce cuprinde muzică din desene animate. Cele 11 piese din concert sunt astfel alese încât să fie pe placul copiilor şi vor fi interpretate de Ansamblul de suflători al Filarmonicii de Stat Oradea, dirijat de Lorenzo Moroni.
 • Tineretul Social Democrat Brăila organizează, în Parcul Monument din municipiul reşedinţă de judeţ, „Crosul Generaţiilor pentru amatori”. Evenimentul se desfăşoară sub sloganul „Hai la cros, că-i sănătos” şi este împărţit pe patru categorii de vârstă: minicadeţi – până în 9 ani, fete şi băieţi; cadeţi între 10-14 ani, fete şi băieţi; juniori între 15-18 ani fete şi băieţi; seniori peste 18 ani, fete şi băieţi. Participanţii vor primi tricouri şi baloane iar câştigătorii fiecărei categorii vor fi recompensaţi cu câte o bicicletă. Pentru locurile II şi III din fiecare categorie câştigătorii vor primi carduri cadou.
 • Teatru de păpuşi, spectacole de magie, face-painting sunt printre evenimentele la care sunt aşteptaţi să participe copiii, pe 1 iunie, în patru parcuri din municipiul Constanţa. Invitaţii speciali sunt, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa, căţeluşii năzdrăvani din Patrula Căţeluşilor. În parcul de la Poarta 6 copiii sunt aşteptaţi, între orele 11,00 şi 13,00, la: Show Magie cu maestrul Adriano; animaţie pentru copiii talentaţi; Teatru de Păpuşi – Motanul încălţat; Talent Show – copiii vor face dovada talentului lor în muzică şi dans; Parada Mascotelor şi a personajelor de poveste; Colţul transformărilor de poveste – copiii vor avea ocazia să se transforme în personaje de poveste prin arta pictatului pe faţă sau pe mână; Baloane colorate pentru copii. În acelaşi interval orar, în parcul Viitorului, se vor desfăşura activităţi similare, în plus având loc şi un spectacol interactiv cu Patrula Căţeluşilor. Seria de evenimente va continua, între orele 17,00 şi 19,00, în parcul Tomis II şi în parcul de la Casa de Cultură.
 • Muzeul ASTRA din Sibiu organizează evenimentul Târgul de Jucării, ediţia a XV-a. 25 de meşteri populari din toate colţurile ţării susţin o serie de ateliere meşteşugăreşti interactive. În acest mod, vizitatorii pot învăţa cum se fac jucăriile de altădată. În ziua de 1 iunie, accesul în Muzeul ASTRA este gratuit pentru copiii cu vârsta sub 14 ani.
 • La Craiova, copiii sunt aşteptaţi la spectacole de muzică şi dans, ateliere interactive şi concursuri sportive, programate de dimineaţa până seara în zona centrală – Piaţa Fraţii Buzeşti, strada A.I. Cuza, pe esplanada teatrului, în Piaţa Mihai Viteazul, în Parcul Nicolae Romanescu şi pe stadionul de atletism. Evenimentele sunt organizate de Primăria Craiova, cu sprijinul instituţiilor de cultură din subordine, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului.
 • Militarii şi poliţiştii din Braşov îi vor aştepta şi anul acesta pe cei mici, de ziua lor, cu surprize în cadrul mai multor evenimente organizate în colaborare cu alte instituţii şi parteneri privaţi din judeţ. În curtea de la poalele Castelului Bran, între orele 9,00 – 18,00, va avea loc evenimentul intitulat „Fii Vânător de Munte pentru o zi”, organizat de Compania de Administrare a Domeniului Bran, în colaborare cu Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, la care vor participa militari români din cadrul structurilor brigăzii, alături de militari francezi şi belgieni. Şi Filarmonica Braşov a pregătit o serie de spectacole pentru copiii şi tineri, între 1 şi 5 iunie, cu programe clasice, moderne şi de jazz. Seria evenimentelor va debuta miercuri, la ora 19,00, cu un recital al pianistei Eva Garet, în vârstă de 16 ani, care va cânta alături de cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Braşov. Eva Garet a câştigat peste 40 de premii întâi şi de excepţie la concursuri şi olimpiade naţionale şi şi-a făcut debutul alături de orchestră pe scena Sălii Radio când avea doar 11 ani.
 • La Zoo Braşov, intrarea tuturor copiilor cu vârsta sub 14 ani şi a persoanelor instituţionalizate va fi gratuită. Între orele 11,00 şi 16,00, vor avea loc ateliere educaţionale, iar în cele mai importante zone ale grădinii cei interesaţi vor primi îndrumări şi vor putea afla răspunsuri la curiozităţile pe care le au, în cadrul evenimentului fiind prezenţi tineri ambasadori ai Zoo Braşov.
 • Copiii sunt invitaţi să descopere cele mai frumoase momente din copilăria părinţilor lor la Muzeul Amintirilor din Comunism de la Braşov. „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Muzeul Amintirilor din Comunism a pregătit o serie de activităţi distractive, jocuri şi ateliere de creaţie, precum şi o expoziţie temporară cu jucăriile pe care le aveau în copilărie actualii părinţi. Toţi aveam aceleaşi jucării, mai ţii minte? Şi toţi ştiam să jucăm Elasticul sau Şotron, Baba Oarba sau Melcul. Adu-ţi copilul la MAdC şi arată-i cum a fost copilăria ta!”, se arată într-un comunicat al Muzeului Amintirilor din Comunism. Între orele 10,00 şi 18,00 cei mici vor putea confecţiona o jucărie „aşa cum făceau şi părinţii lor”, se vor putea juca cele mai cunoscute jocuri de societate şi cele mai antrenante jocuri de exterior, vor putea descoperi diafilmele şi desenele animate pe care părinţii lor le adorau, vor asculta poveşti la pick-up şi vor putea gusta „sandvişul şcolarului”, pe care cei mari îl aveau la pachet când se duceau la şcoală.
 • Autorităţile judeţului Vâlcea îi invită pe cei mici să sărbătorească printr-o serie de evenimente pregătite special pentru ei în diverse spaţii în aer liber şi din care nu vor lipsi spectacolele de teatru, dans şi muzică, concursurile cu premii, precum şi o întâlnire cu magicianul Robert Tudor. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au anunţat că manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Copilului se vor desfăşura în municipiu pe parcursul întregii zile, intrarea fiind liberă pentru toată lumea. „Manifestările zilei de 1 iunie vor debuta la Grădina Zoologică la ora 10.00 cu spectacolul de teatru de păpuşi ‘Greieraşul cântăreţ’ oferit de Teatrul Municipal ‘Ariel’. Tot de la ora 10.00, în Parcul Zăvoi, se va da startul Concursului de ciclism Wolf Bike Lykaios, ediţia a IX-a, destinat copiilor cu vârsta de până la 10 ani, un eveniment realizat de Clubul Sportiv de Tineret Lykaios. Lacul din Parcul Zăvoi va găzdui de la ora 11.15 Concursul Judeţean de Navomodele ‘Cupa Alutus’ organizat de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, competiţie ce va fi urmată la ora 12.00, pe esplanada Teatrului Municipal ‘Ariel’, de piesa de teatru „Cei 3 purceluşi”. Un alt punct de interes pentru copii de ziua lor este în Parcul Mircea cel Bătrân, unde la ora 9.00 se va desfăşura Concursul Judeţean de Automodele ‘Cupa Alutus’, un eveniment realizat de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea, iar de la ora 15.00, Clubul Leo Cozia îi invită pe cei mici la complexul de manifestări „Un zâmbet dulce de 1 iunie”: picturi pe faţă, dansuri şi jocuri interactive, vânătoare de dulciuri etc.”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. După-amiază, cei mici sunt aşteptaţi la Arenele Traian, unde edilii din Râmnic le-au pregătit alte surprize plăcute, între care premierea copiilor care au participat la concursul de pictură lansat de artiştii plastici râmniceni „Râmnicul meu”, povestea muzicală „Petrică şi lupul” pusă în scenă de Trupa de Teatru Happy Place şi Filarmonica „Ion Dumitrescu”, precum şi show-ul de magie al lui Robert Tudor ce va începe la ora 19,10. Ziua Copilului va fi sărbătorită şi la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, unde Consiliul Judeţean Vâlcea a pregătit, în colaborare cu mai multe instituţii de cultură judeţene, „Târgul Copilăriei”, un eveniment ce va începe la ora 10,00 şi care va cuprinde spectacole de animaţie, muzică şi dans, precum şi alte activităţi şi jocuri în aer liber la care pot participa atât copiii, cât şi părinţii sau bunicii lor.
 • Mii de persoane sunt aşteptate pe 1 iunie la „Carnavalul Copiilor” organizat de Primăria Galaţi în Grădina Publică, între orele 10,00 şi 21,00. Copiii vor putea interacţiona cu mascote şi personaje de film şi desene animate, din lumea basmelor româneşti şi internaţionale, cu statui vii-mimi, clovni şi personaje cu picioroange. Cei mici şi nu numai se vor putea bucura de momente artistice, demonstraţii de dans, concursuri şi jocuri de grup, precum şi spectacole de magie, muzică şi teatru, ateliere de creaţie – slime, lut, pictură, karaoke şi face-painting. Începând cu ora 18,00, pe aleile din Grădina Publică se va desfăşura parada personajelor, iar zâmbetele celor prezenţi vor putea fi surprinse la cabina foto magică. De asemenea, se vor organiza jocuri şi concursuri interactive: concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ştafeta cu obstacole, tragerea la ţinta, limbo), Leapşa, Şotronul, Ghiceşte personajul, Găseşte-ţi locul, Ţară-ţară vrem ostaşi, Raţele şi Vânătorul, elasticul, căutarea de comori (treasure hunt), concurs de costume, concurs de desene pe asfalt, concurs de talente, iar distracţia poate continua la tobogan şi trambuline.
 • Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui organizează cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului o paradă a costumelor realizate din materiale ecologice, intitulată „Eco Fashion Show”. La eveniment vor participa elevi ai şcolilor din municipiul Vaslui.
 • Două muzee din Botoşani vor permite, pe 1 iunie, accesul gratuit al copiilor la expoziţiile proprii. Accesul publicului de până la 18 ani va fi liber la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din municipiul Dorohoi şi la Muzeul de Etnografie din municipiul Botoşani. Ambele instituţii muzeale vor avea program de funcţionare între orele 9,00 şi 17,00. Tot miercuri, Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor marca Ziua internaţională a copilului printr-o expoziţie de tehnică prezentată de structurile Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, între 10,00 şi 14,00, copiii vor putea vedea câini poliţişti, trupele speciale de intervenţie rapidă, dar şi maşinile de intervenţie

Citiți și: Vacanța din februarie 2023: Când va avea loc în fiecare județ

Din ce fonduri vrea Ministerul Educației să finanțeze programul „Masa sănătoasă în școli”


Profesor din Dolj, reţinut sub acuzaţia că ar fi cerut favoruri sexuale pentru a mări notele

Cîmpeanu: A face meditaţii cu proprii elevi de la clasă va fi considerat un fapt grav

Sorin Cîmpeanu, despre eliminarea mediilor semestriale: Tot ceea ce facem este în interesul elevilor

La finalul anului școlar, elevii vor avea o medie generală cu două zecimale

VIDEO Sorin Cîmpeanu: Se renunță la mediile semestriale

Treizeci de judeţe au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână

Cîmpeanu: Din 2022, elevii vor avea un program integrat național – Masă sănătoasă în școli

Ministrul Educaţiei anunţă că a început evaluarea standardizată la matematică

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, în vizită la Universitatea Valahia al cărei rector a fost dat în judecată de Ministerul Educației
Articolul următorUcraina: 2 din 3 copii au fost strămutați