Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu: Subiectele au fost accesibile. Baremul este extrem de profesionist

Sorin Cîmpeanu: Subiectele au fost accesibile. Baremul este extrem de profesionist

Sorin Cîmpeanu a declarat marți că se bucură că „subiectele au fost considerate accesibile, deși nu sunt atât de simple pe cât acuză unii”. „Ele sunt adecvate perioadei pe care elevii au traversat-o fără voia lor”, a spus ministrul, care spun că subiectele sunt de tip PISA și testează competențele elevilor.

„Subiectele au fost gândite pentru fiecare nivel. Există și subiecte de departajare pentru fnote mai mari de nota 9. Aș vrea să vă reamintesc faptul că astfel de îngrijorări am avut și anul trecut, iar numărul notelor de 10 a fost de 450 în raport cu 4.700 cu un an în urmă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Baremul este extrem de profesionist și foarte corect. L-am verificat și în această noapte, în această dimineață, punct cu punct. Se punctează orice lucru este marcat în tezele elevilor. Mai ales la matematică, baremul este fragmentat la 0,1 puncte, mai mult de 0,1 punctenu există posilitate… De asemenea, la matematică, vă anunț de pe acum, vor fi punctate orice forme de rezolvare alternative. Iar baremul este împărțit pe 0,1 puncte în așa fel încât elevul să nu fie dezavantajat și să se puncteze absolut orice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Descarcă de aici Barem subiecte română Evaluare Națională 2022

Descarcă de aici Subiecte română Evaluare Națională 2022

Articolul precedentMoțiune simplă împotriva ministrului Educației din partea USR
Articolul următorPeste 6.600 de elevi au lipsit de la Evaluarea Națională 2022