Acasă Actualitate Cîmpeanu: Subiectele de la Matematică au testat 3 niveluri de competențe

Cîmpeanu: Subiectele de la Matematică au testat 3 niveluri de competențe

Evaluare Națională 2022. Ministrul Educației a spus că subiectele de la proba de matematică au fost concepute astfel încât să poată fi verificate şase competenţe generale: de la simplu la complex. Prima a fost de identificare a unor date şi informaţii, a doua, de utilizare, reguli şi algortim, a treia, aplicarea acelor reguli, a patra, exprimarea în limbaj matematic şi a cincea, a analizei şi intepretării. A şasea a fost de modelare şi transfer în alte situaţii.

„A şti, a utiliza, a raţiona, sunt cele trei niveluri de competenţă testate astăzi”, a menţionat el. MInistrul şi-a exprimat încrederea că rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.

„După cunoştinţele noastre, nu există niciun stat în Europa în care să se aplicat acest sistem de colectare informatizată în cadrul examenului naţional, care ne va permite să avem concluzii pe cele trei subiecte, primul fiind algebră, al doilea geometrie şi al treilea combinat algebră şi geometrie”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că la Evaluarea Naţională a fost şi faza pilot cu lucrările scanate în faţa elevilor, atribuite coduri şi urcate în platformă.

„Toate lucrările, la acest moment, au fost deja urcate în platformă şi sunt gata de corectare”, a precizat ministrul Educaţiei, arătând că procesul se derulează rapid, deşi se aplică prima oară, iar satisfacţia evaluatorilor este la nivel ridicat.

Articolul precedentEvaluare Națională 2022. Cum a rezolvat o elevă de clasa a IX-a problemele de la Matematică
Articolul următorUn olimpic la chimie a rezolvat pentru nota 10 problemele la Matematică