Acasă Actualitate BAC 2022: 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă de la...

BAC 2022: 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă de la Matematică

La proba obligatorie a profilului – proba E.c) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), desfășurată astăzi, 21 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,1%.

Nu s-au prezentat 3.472 de candidați, iar 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării: număr de candidați înscriși – 119.828) va avea loc miercuri, 22 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este nota finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în intervalul  20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Articolul precedentSubiecte BAC 2022 Matematică -profil Mate-Info, Tehnologic, Științele Naturii și Pedagogic
Articolul următorEducaţia pentru sănătate în şcoli, cu acordul părinţilor, din clasa a VIII-a. Vot final în Parlament