Acasă Actualitate Barem și subiecte BAC 2022 Istorie

Barem și subiecte BAC 2022 Istorie

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat continuă, marţi, cu proba obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației publică subiectele și baremele de la proba obligatorie a profilului la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro .

Descarcă de aici Barem Subiecte Istorie – BAC 2022

Descarcă de aici Subiecte Istorie– BAC 2022

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru proba obligatorie a profilului:

Model Subiecte Istorie – BAC 2022

Barem Subiecte Istorie – BAC 2022

Miercuri este proba la alegere a profilului şi specializării, iar absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine, joi, proba la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30 – 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Articolul precedentDavid Popovici e campion mondial la 200 metri liber
Articolul următorBAC 2022. Proba la Matematică sau Istorie a avut loc marți| Modele de subiecte