Acasă Actualitate Ministrul Educaţiei anunţă că numărul şcolilor care vor avea programul „Masă caldă”...

Ministrul Educaţiei anunţă că numărul şcolilor care vor avea programul „Masă caldă” va ajunge la 450

Foto: pixabay.com

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că joi va fi publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care încă 100 de şcoli vor beneficia de programul privind masa caldă servită copiilor. Numărul total al unităţilor şcolare care vor beneficia de acest program ajunge astfel la 450.

”Acest program care este bugetat cu 354 milioane de lei poate fi deja aplicat în 300 de şcoli. Ulterior am adăugat alte 50 de şcoli, iar astă seară am finalizat şi este pe circuitul de avizare internă, mâine va fi publicat şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care creştem numărul şcolilor cu încă 100 de şcoli, deci vor fi în total 450 de şcoli, adică de trei ori mai multe şcoli decât în anii trecuţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR Info.

El a subliniat că există o creştere a alocaţiei zilnice pentru hrană de la 7-10 lei la 15 lei pentru o masă. Decizia a fost luată pentru a preveni situaţiile în care nu vor exista ofertanţi pentru furnizarea hranei în şcoli. Ministrul a ţinut să facă comparaţie între suma alocată pacienţilor din spitale pentru hrană, de 22 de lei pentru trei mese, cu suma alocată hranei copiilor, de 15 lei pentru o masă. 

”Această masă caldă poate avea ca alternativ un pachet alimentar. În cele 300 de şcoli, ea poate deja să ajungă. În cele 100 de şcoli care vor face obiectul ordonanţei de urgenţă, probabil săptămâna viitoare va fi adoptată, rapid va fi ordinul de ministru cu cele 100 de şcoli, Hotărârea de Guvern cu normele de aplicare există deja şi cel mai devreme la jumătatea lunii octombrie (va ajunge masa la copii – n.r.)”, a spus ministrul. 

Programul ”Masa caldă în şcoală” a fost implementat iniţial în urmă cu şase ani şi s-a aplicat în 150 de şcoli pentru început.

Articolul precedentMinistrul Educaţiei, despre renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu: Feedback-ul este foarte bun
Articolul următorCîmpeanu: Peste 10.000 de amendamente au fost aduse Legilor educaţiei