Acasă Actualitate Ministrul Educaţiei, despre renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea...

Ministrul Educaţiei, despre renunţarea la media din anii de gimnaziu pentru admiterea la liceu: Feedback-ul este foarte bun

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că modificarea legislativă care elimină media din clasele V-VIII din calculul notei de admitere la liceu a fost primită cu satisfacţie, feedback-ul primit după schimbarea regulii pentru elevii care sunt acum în clasa a opta fiind unul ”foarte bun”.

”Feedback-ul este foarte bun pe acest subiect. Toată lumea ştie şi nimănui nu-i convine să intre în competiţie elevi cu aceeaşi notă, în spatele notei stând competenţe total diferite. Nota 10 într-un colegiu care dă olimpici nu are în spate acelaşi nivel de pregătire, aceleaşi competenţe precum nota 10 dintr-o şcoală în care nimeni nu ia Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul. Sper că a înţeles acest lucru. Şi atunci creează o competiţie mai echitabilă”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la TVR Info. 

Începând din anul şcolar în curs, pentru elevii care termină clasa a opta nu se va mai lua în calcul, la admiterea la liceu, media obţinută în cei patru ani de gimnaziu.

Articolul precedentA treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Mai multe personalități cer demisia lui Cîmpeanu
Articolul următorMinistrul Educaţiei anunţă că numărul şcolilor care vor avea programul „Masă caldă” va ajunge la 450