Acasă Actualitate Sorin Cîmpeanu, noi explicaţii privind demisia: Este o demisie care a venit...

Sorin Cîmpeanu, noi explicaţii privind demisia: Este o demisie care a venit din dorinţa de a nu periclita reforma educaţiei

Ministrul demisionar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a venit vineri cu noi explicaţii privind demisia sa din funcţie, el arătând că ”a venit din dorinţa de a elimina presiunea nedreaptă şi ilogică asupra reformei în educaţie, fiind evidentă deturnarea discuţiilor din spaţiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori şi a milioane de copii şi tineri. Cîmpeanu mai afirmă că a fost în repetate rânduri ţinta unor atacuri injuste şi nefondate.

„Este o demisie care a venit din dorinţa de a elimina presiunea nedreaptă şi ilogică asupra reformei în educaţie, fiind evidentă deturnarea discuţiilor din spaţiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori şi a milioane de copii şi tineri. Este o demisie care a venit din dorinţa de a nu periclita reforma educaţiei şi parcursul noilor legi ale educaţiei”, spune ministrul în mesaj. 

Sorin Cîmpeanu afirmă că ”a fost în repetate rânduri ţinta unor atacuri injuste şi nefondate”.

„Deşi am explicat de fiecare dată şi am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut şi voi crede până la capăt în acest proiect, şi pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona”, a spus Cîmpeanu. 

Fostul ministru afirmă că a iniţiat reforma sistemului de învăţământ, pregătind implementarea „României Educate” şi a făcut paşi importanţi  pentru o finanţare mai bună a sistemului de învăţământ şi pentru accesul egal al tuturor copiilor la educaţie. ”Acestea sunt lucruri care vor rămâne”, a spus el în final. 

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi seara, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

„A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”. ”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el. Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Articolul precedentSebastian Burduja, ministrul interimar la Educaţie
Articolul următorSebastian Burduja îi mulțumește lui Cîmpeanu: „A pus suflet în ceea ce a făcut ca ministru”